SON DAKİKA



Haber > Gündem > Türkiye Avrupa'nın toplama kampı olamaz

Türkiye Avrupa'nın toplama kampı olamaz

26 Ekim 2015 Pazartesi - 08:33




Miting için Malatya'ya giderken uçakta konuşan Kılıçdaroğlu, mülteci krizi hakkında Avrupa Birliği ile yürütülen görüşmeler için, "Türkiye Avrupa Birl





CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, seçim turları kapsamında İstanbul'dan Malatya'ya giderken uçakta gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.Kılıçdaroğlu'na, Avrupa Birliği ile mülteciler konusunda yürütülen müzakereler soruldu.Kılıçdaroğlu , "Bırakın 3 milyar Euro'yu, AB ülkeleri 13 milyar Euro da verse, Türkiye toplama kampına dönüşmeyi kabul etmemeli. Biz bunu kabul edemeyiz" dedi. CHP lideri, "AB ülkeleri, biz parayı verelim, siz suriyelileri barındırın diyor. Bu kabul edilebilir değil. Ayrıca etik bir öneri de değil" dedi.Suriyelilerin Türkiye'de kalış sürelerinin uzamasıyla ilgili endişelerini dile getiren Kılıçdaroğlu, "3- 4 yıl sonra yer altı dünyası güçlenebilir. Uyuşturucu ticareti ve kullanımı yaygınlaşabilir. Sosyal dokumuz bozulabilir" ifadelerini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap