SON DAKİKA



Haber > Gündem > Türkiye artık yeter diyecek!

Türkiye artık yeter diyecek!

30 Mart 2015 Pazartesi - 15:58




MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, “Cumhurbaşkanlığına Örtülü Ödemek ve İstihbarat Yetkisi verilmesi” konulu basın açıklaması yaptı.





İşte Koray Aydın'ın açıklaması: 

"Ülkeyi değil de bir kişinin ikbalini ve istikbalini korumayı şiar edinen AKP iktidarı, son olarak TBMM’de Cumhurbaşkanlığına “Örtülü Ödenek” ve “İstihbarat” yetkisi veren yasayı çıkarmak suretiyle yeni bir skandala imza atmıştır.

Saraya istihbarat yetkisi vermek, MİT, Genel Kurmay, Emniyet ve Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığını yok saymak, kısaca kamu düzenini inkâr etmek demektir.

Saraya istihbarat yetkisi vermek, “Muhaberat” devletine, milli egemenliğin bir avuç saray sakininin elinde bulunduğu “Paralel Saray Rejimi”ne ve istibdata yol vermek demektir. Saray’a “istihbarat ve örtülü ödenek” yetkisi vermek; devleti çift başlı hale dönüştürmek, ülkeyi kargaşaya ve kaosa sürüklemek demektir."

AKP hükümeti, bir yerde kendi kabinesini de inkar eden yasaları, Saray’ın baskılarına boyun eğerek çıkarmak suretiyle, kendi siyasi sonunu hazırlamaktadır.

Yıllık ısınma masrafıyla Bayburt ilinin tamamının ısındığı Saray’ın, normal ödeneği bile bu yıl için yüzde 100 civarında artırılmışken, ayrıca örtülü ödenek ihtiyacı nereden ileri gelmektedir?

Saray, seçilmesini borçlu olduğu millete, her harcamasının kuruş kuruş hesabını açıkça vermelidir.

Sadece bir gece lüzumsuz lambaları kapatılması halinde bile, binlerce yoksulun karnını doyuracak bir tasarruf yapılması mümkünken, israfın sembolü olan Saray, örtülü ödenekle hangi lüzumsuz ve örtülü harcamaları yapacaktır? 

Milyonlar açlık ve sefalete mahkûm olduğu halde; yapım maliyeti 1 Milyar 370 bin, klozeti 10 bin, bardağı bin, beyaz çayı 4 bin lira olan Saray’ın neyi eksiktir de “Örtülü Ödenek” yetkisi almıştır?

Sorumsuz danışmanlarıyla paralel kabine kuran, örtülü ödenek ve istihbarat yetkisi alan Saray, Başbakan’ın ve hükümetin yetkilerini kullanacaksa, Kabineye ne gerek vardır? Dahası kabine üyeleri bu durumu nasıl içlerine sindirmektedir?
Yetkilerine, yardımcısına, bakanına ve bürokratına sahip çıkamayan Başbakan Davutoğlu, 7 Haziran’da hangi sıfatla oy isteyecektir?

Dediğini yaptıramayan, Saray karşısında el pençe devan duran Sayın Davutoğlu, bu haliyle bu ülkede Başbakanlık yapamaz.

AKP’ye samimiyetle ve değişik gerekçelerle oy veren vatandaşlarımız Türkiye’yi felakete götürecek bu gidişata dur demeli, bu ağır vebali üstlenmemelidir.

7 Haziran Seçimleri,  Türkiye’ye çadır devleti muamelesi yapan Saray rejiminden kurtulma günüdür.

MHP ve Ülkücü Hareket, 7 Haziran’a kadar, kamu düzenini değil de kendi israf, yağma ve istibdat düzenlerini sürdürmek için yasa çıkaran AKP iktidarının yaptıklarını Türk milletine tek tek anlatacaktır.

MHP ve Ülkücü Hareket, Türk milletiyle el ele verecek; 

7 Haziran’da milletten alacağı yetkiyle, kapalı kapılar ardında bölücü ihanet çeteleriyle vatanın bölünmez bütünlüğünü pazarlık konusu yapanlardan;

Saray’ın her isteğine boyun eğip, işçiye, memura, çiftçiye, yoksula sadakayı reva görenlerden; 

Şeffaflıktan dem vurup, örtülü ödenek, istihbarat, fişleme, baskı, hafiye ve istibdat rejimi tesis edenlerden mutlaka hesap soracaktır.

Türkiye, 7 Haziran’da Davutoğlu ve AKP’ye “artık yeter” diyecek ve “Paralel Saray Rejimi”ne de son verecektir."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap