SON DAKİKA



Haber > Gündem > Türkiye 13. Cumhurbaşkanı'nı seçiyor! Oy verme işlemi başladı

Türkiye 13. Cumhurbaşkanı'nı seçiyor! Oy verme işlemi başladı

28 Mayıs 2023 Pazar - 11:22




Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turu için seçmenler bugün sandık başına gidiyor. Seçim bölgeleride 191 bin 885, ceza infaz kurumlarında 329 ve seyyar olarak da 924 sandıkta oy verilecek.





Seçmenler, bugün saat 08.00 ile saat 17.00 arasında oy kullanabilecek. Oy vermenin bitiş saati geldiği halde sandık başında oylarını vermek üzere bekleyen seçmenler varsa, sandık kurulu başkanı seçmenleri saydıktan ve kimliklerini aldıktan sonra sırayla oylarını kullanmalarına izin verecek. Yurt dışı temsilciliklerindeki oy verme işlemi 24 Mayıs’ta sona erdi. Gümrük kapılarında oy verme işlemleri de 17.00’ye kadar sürecek.

Oy verme işlemlerinin bitmesinin ardından kullanılan oyların sayım ve dökümü yapılacak. İkinci turda iki aday olduğu için oy verme işleminin ve sayımının hızlı bir biçimde yapılması bekleniyor.

YSK BAŞKANI YENER OYUNU KULLANDI



 
Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener oyunu kullandı. Yener okul çıkışında medya mensuplarının sorularını yanıtladı. Yener, "Şu ana kadar seçimlerimiz sorunsuz devam ediyor. Seçimlerin hayırlı olmasını diliyorum. Bu seçimlerde sadece cumhurbaşkanı adayları yarıştığı için seçimlerin daha kısa sürede sonuçlanacağını düşünüyoruz. Yayın yasağı kurulumuzun uygun gördüğü halde kaldırılacak ve medyaya da bilgi verilecektir." dedi.

MERAL AKŞENER OYUNU KULLANDI
 
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul'da oyunu kullandı. Akşener oyunu kullandığı okulun bahçesinde bir açıklama yaptı. İYİ Parti Lideri, "Özellikle gençlerin özelinde çok önemli bir seçim. Ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı. Akşener seçim sonuçlarını Ankara'dan takip edecek.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap