SON DAKİKA



Haber > Gündem > Türker Ertürk'ten bomba iddia: Kaos ve provokasyona hazırlanıyorlar!

Türker Ertürk'ten bomba iddia: Kaos ve provokasyona hazırlanıyorlar!

04 Mayıs 2023 Perşembe - 14:14




Türker Ertürk 14 Mayıs yapılacak olan seçim de bir dizi provokasyonlar planlandığı iddiasında bulundu.





Emekli Amiral Türker Ertürk'ün katıldığı TV programında yaptığı açıklamalarla dikkat çekti. Program moderatörü Aydoğan, İçişleri Bakanı'nın 14 Mayıs seçimlerini bir darbe olarak niteleyen konuşması hakkındaki yorumunu Ertürk'e sordu. Emekli Amiral Ertürk, son dönemde iktidar sözcülerinin birçoğunun benzer açıklamalarına işaret ederek, aslında AKP'nin kendisinin seçim günü milli iradeye bir darbe planladığını ve bu tür konuşmaların da ona hazırlık olduğunu iddia etti.

Ertürk, seçim günü bazı seçim çevrelerinde terör üzerinden seçim sandıklarına yönelik saldırılar olabileceğini ve YSK'nın da bunu gerekçe göstererek seçimi iptal edebileceğini ileri sürdü. Emekli Amiral Türker Ertürk, "AKP cephesinin, seçim atmosferi ya da kızgınlıkla söylediğini düşünmüyorum. Binali beyin, Hulusi beyin, Süleyman beyin ve Erdoğan'ın söylediklerini ve yaptıklarını büyük resmin içine koyduğunuzda bu hazırlık safhası, bir darbeye hazırlanıyorlar... Nasıl bir darbe bu? Milli iradeye karşı bir darbe. Büyük bir kaos ve provokasyona hazırlanıyorlar" dedi.

Ertürk, AKP'nin PKK ve HDP üzerinden ötekileştirerek hem halkı hem güvenlik güçlerini hazırladığını belirtti. Kendi yandaş olan kanallarıyla güvenlik güçlerini ve halkı hazırlayan AKP'nin, seçilmiş şehirlerde seçim günü seçim merkezlerine saldırı, sandıkların yakılması gibi eylemler beklediğini iddia eden Ertürk, bunun alt yapısını hazırladıklarını ve YSK'nın müdahale ederek seçimi bitireceğini söyledi.

Ertürk, Cemal Enginyurt ile yaptıkları görüşmede kamuoyu yoklamalarının açık ara muhalefet kazandığını belirterek, "Seçimi kazanamayacaklarını görüyorlar. Bu seçim kurgusunu nasıl değiştirebiliriz, dengeyi nasıl bozabiliriz. Strateji budur zaten, başarıları yok, nerden başarı hikayesi yaratmaya çalışıyorlar. TSK'dan ve savunma sanayi projelerinden ufak ufak hamleler bekliyorlar. Başından beri geldikleri İslami ve Milli değerler üzerinden ağır bir istismar var" dedi

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap