SON DAKİKA



Haber > Gündem > Türk 'Pençe'si yiyen PKK, çirkin yüzünü yine gösterdi

Türk 'Pençe'si yiyen PKK, çirkin yüzünü yine gösterdi

20 Haziran 2020 Cumartesi - 15:41




Kahraman Mehmetçik’ten Pençe Kartal ve Pençe Kaplan Harekatları ile büyük darbe yiyen bölücü terör örgütü terör örgütü PKK’nın, intikam almak için Kerkük’te bulunan Türkmenlere silahlı saldırı hazırlığında olduğu bildirildi. Terörist PKK'nın dün gece Kerkük'te şehrin bazı yerlerine paçavralarını asarak gözdağı vermeye çalıştığı da ortaya çıktı.





Hain terör örgütü PKK/YPG,   Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Pençe Kartal ve Pençe Kaplan Harekatları ile büyük darbe yiyince, yeni bir propaganda çabasına girerek Kerkük’ü tehdit etmeye başladı..

ERŞAT SALİHİ PKK’NIN TEHDİDİNİ AÇIKLAMIŞTI!

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı ve Kerkük Milletvekili Erşat Salihi bu durumu, geçtiğimiz hafta içerisinde, sosyal medyadan duyurarak, PKK'nın Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak’ın kuzeyindeki teröristlere ait hedeflere yönelik düzenlediği Pençe-Kartal Operasyonu'ndan sonra büro ve teşkilatlarına saldırmakla tehdit ettiğini belirtmişti.Türkmenlerin siyasi kurum ve kuruluşlarına yönelik bu tür tehditlerin endişe verici olduğunu ifade eden Salihi, bunların tüm Türkmenlere yöneltildiği anlamına geldiğini kaydederek,”çocuk katili ve uyuşturucu kaçakçıları terör gruplarına Irak'ta faaliyet gösterme izin verilmemesi" gerektiğini vurgulayarak, ITC'nin tüm temsilciliklerinde koruma sayısını arttırdıklarını ifade etmişti.Salihi, ITC ve diğer Türkmen siyasi partilerin Irak hükümeti nezdinde resmi ve izinli siyasi kuruluşlar olduğunu hatırlatan Salihi, büro ve teşkilatların Iraklı güvenlik güçleri tarafından korunmasını istemişti.

KERKÜK’E PKK’DAN BAYRAKLI GÖZDAĞI

Salihi’nin bu açıklamasının ardından,bölücü terör örgütü PKK,dün gece geç saatlerde, Kerkük'ün farklı bölgelerine, köprülere paçavralarını astığı ortaya çıktı.Yine aynı terör örgütü nilitanlarının, Türkmen Şehitler Mezarlığı’nın tabelasına ve Türkmeneli bayrağına saldırdıkları öğrenildi.


'BÖLÜCÜ ÖRGÜT TÜRKMENLERE SALDIRI HAZIRLIĞINDA'

Öteyandan Kerkük’ün Sesi Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Güngör Yavuzaslan SüperHaber’e yaptığı açıklamada’’ Irak kuzeyinde PKK sadece Kandil, Mahmur, Sincar üçgeninde değil, Kerkük’den Tavuk ilçesine kadar bir çok bölgede yayılıyor. Bugün Türkmenleri yoğun olarak yaşadığı bölgeler, PKK tehdidi altında. Irak güvenlik güçleri, Türkmen siyasi büroları ve STK güvenlik önlemleri alsa da,bölücü örgüt Türkmenlere karşı saldırı hazırlığında’’dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap