SON DAKİKA



Haber > Gündem > Türk mühendisler yaptı, Japonları bile geride bıraktı!

Türk mühendisler yaptı, Japonları bile geride bıraktı!

02 Aralık 2023 Cumartesi - 16:17




Türk mühendisler, yaptıkları projeyle Japonları bile geride bıraktı! Tamamen milli üretim! Şimdi ise Türk mühendislerin çalışmasına her yerden talep yağıyor...





Yüksek teknoloji, kalite, tasarım, mühendislik ve üretim standartlarına sahip olan helikopter üreticisi Sikorsky'nin önemli iştiraklerinden biri olan Alp Havacılık, Türk yönetici ve mühendis kadrolarıyla faaliyet gösteriyor. Şirket, helikopter, motor, yapısal ve iniş takımı alanlarında çözümler sunarak Airbus ve Boeing'in ürettiği platformlarda ağırlıklı olarak iniş takımları için parça üretiyor.

TÜRKİYE'NİN HAVACILIK VE UZAY İHRACATINA YÜZDE 20'LİK KATKI

Alp Havacılık, Türkiye'nin havacılık ve uzay ihracatının yaklaşık yüzde 20'sine katkıda bulunarak üçüncü büyük havacılık ihracatçısı konumunda. Şirket, GÖKBEY, ATAK-2, KAAN gibi özgün hava platformlarına tasarım ve üretim desteği sağlıyor.

JAPON MUADİLİNİ GERİDE BIRAKTI

Özellikle GÖKBEY helikopterine güç verecek milli TEI TS1400 turboşaft motorunun alt sistemi olan aksesuar dişli kutusunun tasarım, test ve üretimini başarıyla gerçekleştiren Alp Havacılık, bu ürünle Japon menşeli muadilini geride bıraktı. Türkiye'nin milli helikopteri GÖKBEY'de kullanılan aksesuar dişli kutusu, helikopterin ilk uçuşunu başarıyla tamamladı.
Ayrıca, Alp Havacılık, GÖKBEY helikopteri için tasarladığı 30 set dişli kutusunu teslim etti. Şirket, bu başarılı projenin ardından TF6000 ve milli muharip uçak motorları için de benzer çözümler sunmayı hedefliyor.

2024'ÜN İKİNCİ YARISINDA TAMAMLANACAK

Alp Havacılık'ın tasarım kabiliyetleri, milli muharip uçak KAAN'a yönelik projelerde de kullanılacak. Yivli Kramiyer Dişli Mekanizması ve Dümen Mekanizması gibi önemli ürünler, KAAN uçağında yer alacak. Yivli Kramiyer Dişli Mekanizması'nın çevresel testleri tamamlandı ve ürün, KAAN üzerindeki ilk uçuşta kullanılmaya hazır hale geldi. Ayrıca, Dümen Mekanizması için alınan 40 setlik siparişin teslimatları 2024 yılının ikinci yarısında başlayacak.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap