SON DAKİKA



Haber > Gündem > Türk: "İstanbul'da seçim iptal edilirse...''

Türk: "İstanbul'da seçim iptal edilirse...''

13 Nisan 2019 Cumartesi - 12:24




Eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı seçimlerinin iptal edilmesi ihtimaliyle ilgili olarak "Bu seçimde herkes oy pusulalarını tek zarfa koyup sandığa attı. İptal durumunda da tüm seçimin yenilenmesi gerek





Eski Adalet Bakanı Prof. Hikmet Sami Türk, İstanbul'da seçimlerin iptali durumunda sadece büyükşehir için değil, 39 ilçe belediye başkanı ve tüm belediye meclis üyeleri ile muhtarlar için de yeniden seçim yapılması gerekeceğini söyledi.

Sözcü'ye  konuşan Türk, "Seçim çevresi, il genelini kapsar. 2972 sayılı Mahalli İdareler Seçimi Kanunu'nun 25. maddesi, seçimin iptaline karar verilmesi halinde, o seçim çevresinin tümünde seçimin tekrarını öngörüyor" dedi ardından da şu değerlendirmeyi yaptı:

Bu seçimde herkes oy pusulalarını tek zarfa koyup sandığa attı. İptal durumunda da tüm seçimin yenilenmesi gerekir. Kanunda da ‘Büyükşehir belediye başkanının seçiminde seçim çevresi büyükşehir belediye sınırlarından oluşur' diyor. Bu hükme göre İstanbul'da seçimin iptali, hem büyükşehir belediye başkanının hem 39 ilçe başkanının hem de tüm belediye meclis üyeleri ile muhtarların da yeniden seçimini kapsar."
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap