SON DAKİKA



Haber > Gündem > Türk gemisine skandal aramaya CHP'den tepki: Türkiye'den hemen özür dilenmeli

Türk gemisine skandal aramaya CHP'den tepki: Türkiye'den hemen özür dilenmeli

23 Kasım 2020 Pazartesi - 18:55




CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Faik Öztrak, Doğu Akdeniz'de Türk bayraklı gemide arama yapılmasına ilişkin, "Bu son derece vahim bir gelişmedir. Almanya ve Avrupa Birliği'nin (AB) yaptığı uluslararası hukuka aykırıdır. Türkiye'den derhal özür dilemelidir" dedi.





CHP'li Öztrak, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında gerçekleştirilen Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı sonrası basın toplantısı düzenledi. Öztrak, koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan yeni kısıtlamalara değinerek, "Alınan kararları çözmek üç bilinmeyenli bir denklemi çözmekten çok daha zor. Kimin ne zaman sokağa çıkacağını anlamak için oldukça fazla bir uğraş gerekiyor. Kararları anlamakta zorluk çeken yurttaşlarımıza ise idari para cezaları yağdırılıyor. Salgında yeni slogan 'maske, mesafe, ceza' oldu. Tüm dünyada devletler yurttaşlarının evde kalmasını istiyor; ama yitirilen gelirlerini telafi etmek için de vatandaşlarına destek musluklarını sonuna kadar açıyor. Bu kapanma kararı salgını kontrol altına alabilmek, canımızı kurtarmak için doğru. Ama bir şartı var. İnsanları canlarıyla cüzdanları arasına sıkıştırmayacaksınız" diye konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap