SON DAKİKA



Haber > Gündem > Turizmde ayağmıza kurşun sıkıyoruz

Turizmde ayağmıza kurşun sıkıyoruz

27 Mart 2015 Cuma - 11:03








Trabzon son yıllarda turizm sektöründe büyük bir hareketlilik yaşıyor. Şehrimiz için büyük bir girdi ve istihdam alanı oluşturan turizm sektöründe ne yazık ki bizim için velinimet olan turistleri de küstürme noktasına geldik. Geçen akşam Meydan Parkı ve çevresinde İran'dan şehrimize gelen turistlerin araçlarına karşı yapılan uygulama hiç de şık olmasa gerek.

Esnafından taksicisine, konaklama tesislerinden turizm işletmelerine kadar turistlere uygulanan fahiş fiyatlar nedeniyle kendi ayağımıza kurşun sıkıyoruz. Bundan bir süre önce turistlerin şikayetleri doğrultusunda Trabzon Valiliği'nde oluşturulan komisyondan da bu konuda bir ses çıkmıyor. Eğer bu farklı ve yüksek fiyat uygulamaları nedeniyle turistleri küstürüp şehrin itibarını bu şekilde sarsacak olursak Trabzon önemli bir gelir kaynağını kaybedecek.

Konut satışından konaklamaya kadar turistlere uygulanan bu çifte standart sonucu neredeyse bazı sektörlerde üç dört kat daha pahalı fiyat uygulaması sonucu turistlerimizi çevre illere ya da komşu ülkelere kaptırıyoruz. Daha önce bu konuyla ilgili yerel basın organlarında birçok haber çıkmasına rağmen herhangi bir tedbir alınmadı. Bu konuda esnafın, otel işletmecilerinin ve halkın eğitileceğine dair sözler yerine getirilmedi. Turistler de kendilerine uygulanan bu fahiş fiyat uygulamasının farkında ve bu konuda ilgili birimlere şikayet dilekçesi yağdırıyorlar.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap