SON DAKİKA



Haber > Gündem > Turgut Özal ölümünün 29. yıl dönümünde mezarı başında anıldı

Turgut Özal ölümünün 29. yıl dönümünde mezarı başında anıldı

17 Nisan 2022 Pazar - 14:16




8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, ölümünün 29'uncu yılında mezarı başında anıldı. Anma törenine çok sayıda siyasetçi katılırken eşi Semra Özal, "Bu acı hiç bitmiyor, her gün daha da artıyor" dedi.





Türkiye'nin 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, ölümünün 29'uncu yıl dönümünde mezarı başında anıldı.

Anıt mezardaki anma töreni Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Levent Ergün, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, AK Parti İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Turgut Özal'ın eşi Semra Özal ve oğlu Ahmet Özal ile gelini Sinem Özal katıldı.

ACIM ÇOK BÜYÜK

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay Özal'ın mezarı başına çelenk bıraktı, merhum Cumhurbaşkanı için saygı duruşunda bulunuldu. Törenin sona ermesinin ardından konuşan Semra Özal: Bu acı hiç bitmiyor, her gün daha da artıyor. Eksikliğini duymak, acısını çekmek çok zor. Allah bana güç verecek bunlara da dayanacağım. Başka çaresi yok, acım çok büyük" dedi.

ONUNLA İLGİLİ HER ŞEYİ ÖZLÜYORUM


Ahmet Özal: Babamla, onunla ilgili her şeyi özlüyorum. En çok da özlediğim için sıkıntı yaşadığımız o günlerde acaba o hayatta olsaydı bize ne söylerdi, nasıl bir çözüm bulurdu? Esas özlediğim onun fikirleri, çözümleri ve çıkış yolları" diye konuştu.

ADAY BELİRSİZLİĞİNE DEĞİNDİ

Cumhurbaşkanlığı seçim hazırlığına giren muhalefetin henüz adaylarının dahi belli olmadığını belirten Ahmet Özal "Adaylar belli değil. Adayları görmemiz lazım. Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu... Bir sürü kıymetli insan var Türkiye'de. Burada bilinmeyen tek bir şey var. Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın belediyecilik dışında Türkiye'nin genel konuları hakkında, ekonomi hakkında, dış politi hakkında, Libya-Suriye hakkında, Amerika ile ilgili konularda ne düşündüklerini bilmiyoruz. Bunların hepsinin onlara sorulması lazım" diye konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap