SON DAKİKA



Haber > Gündem > Tunceli Belediyesi Meclis toplantısında gerginlik! Başkan Maçoğlu’na bardak ve döviz fırlatıldı

Tunceli Belediyesi Meclis toplantısında gerginlik! Başkan Maçoğlu’na bardak ve döviz fırlatıldı

11 Kasım 2022 Cuma - 18:48




Tunceli Belediyesi'nin meclis toplantısında tansiyon yükseldi. Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu’na, su dolu plastik bardak ve dövizler fırlatıldı.





Tunceli belediye meclisinde katı atık tesisi ile ilgili belediyenin projeden çekilmesine ilişkin meclis oylaması yapıldı. Oy çokluğuyla projeye devam edilmesi yönünde karar çıkınca ortalık karıştı. Köylülerle, Başkan Maçoğlu ve meclis üyeleri arasında tartışma ve arbede yaşandı. Başkan Fatih Mehmet Maçoğlu’na, su dolu plastik bardak ve dövizler fırlatıldı.

Tunceli’deki Sütlüce köyünde yapılmak istenen Avrupa Birliği ( AB) destekli 'Entegre Katı Atık Bertaraf Tesisi' projesine karşı köylüler 55 bin ağacın kesileceğini belirterek yerinin değişmesini istedi. Bugün toplanan belediye meclisinde tek gündem maddesini okuyan Başkan Maçoğlu konuşma yapılmadan oylamaya geçti.

CHP ve EMEP üyesi 6 kişi, projenin iptal edilmesi yönünde oy verirken, TKP ve HDP üyesi 9 kişi de devam edilmesi için oy kullandı. Oy çokluğuyla belediye, projeden çekilmedi.

Oylamanın ardından belediye meclisinde tansiyon yükseldi. Maçoğlu ile köylüler arasında çıkan tartışmanın ardından arbede yaşandı.

Başkan Maçoğlu, oylamadan sonra dışarı çıkmak isterken, köylüler de su dolu plastik bardak ve ellerindeki dövizleri fırlatarak tepki gösterdi. Diğer köylülerin ve meclis üyelerinin araya girmesiyle gerginlik daha fazla büyemeden yatıştırıldı


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap