SON DAKİKA



Haber > Gündem > TULGA ilk kez görüntülendi! Jandarmanın ilk yerli ve zırhlı SUV aracı!

TULGA ilk kez görüntülendi! Jandarmanın ilk yerli ve zırhlı SUV aracı!

27 Eylül 2023 Çarşamba - 12:15




Türk mühendislerinin geliştirdiği Türkiye'nin ilk yerli ve milli doğuştan zırhlı SUV aracı TULGA, TEKNOFEST İzmir'de meraklıların beğenisine sunuldu.





Türkiye'nin önde gelen ticari ve askeri araç üreticisi BMC, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı işbirliğiyle düzenlenen TEKNOFEST İzmir'de önemli bir yeniliği tanıttı. Jandarmanın kullanımına sunulacak Türkiye'nin ilk yerli ve milli doğuştan zırhlı SUV aracı TULGA, festivalde boy gösterdi.

8 TON AĞIRLIĞINDA 5 KİŞİ TAŞIYOR

BMC, TULGA'nın prototipini, jandarma giydirmesiyle TEKNOFEST İzmir'de sergiledi. Şirket, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı koordinasyonunda İçişleri Bakanlığı için 300 adet TULGA Balistik Korumalı Devriye Müdahale Aracı üretecek.

TULGA, yüksek manevra kabiliyeti ve balistik koruma seviyesiyle dikkat çekiyor. 5 kişi taşıma kapasitesine sahip olan araç, 8 ton ağırlığıyla öne çıkıyor.

SUV, 4 silindirli dizel motordan aldığı 250 beygir güçle saatte 130 kilometre hıza ulaşabiliyor. Ayrıca, disk frenler ve bağımsız çift salıncaklı ön-arka süspansiyonu sayesinde en zorlu arazi koşullarında bile başarılı performans sergiliyor.


BMC, TULGA'nın seri üretimine bu yıl içinde başlamayı hedefliyor. Araç, Türk savunma sanayisinin önemli bir başarısı olarak dikkat çekiyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap