SON DAKİKA



Haber > Gündem > TÜİK açıkladı: Türkiye, dünyanın en kalabalık 18. ülkesi oldu

TÜİK açıkladı: Türkiye, dünyanın en kalabalık 18. ülkesi oldu

06 Temmuz 2023 Perşembe - 14:11




TÜİK verilerine göre dünya nüfusu 2022'de tahmini 8 milyara ulaşırken, Türkiye 85 milyon 279 bin 553 kişilik nüfusuyla 194 ülke arasında 18. sırada yer aldı.





Dünya nüfusu 2022'de tahmini 8 milyara ulaşırken, Türkiye 85 milyon 279 bin 553 kişilik nüfusuyla 194 ülke arasında 18. sırada yer aldı. Çocuk nüfus oranının yüzde 26,5 ile Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin çocuk nüfus oranlarından daha yüksek olduğu görülen Türkiye'nin genç nüfus oranı ise yüzde 15,2 ile dünya genç nüfus ortalamasının hemen altında kaldı.

Türkiye İstatistik Kurumu ( TÜİK), Dünya Nüfus Günü 2023 bülteninde Türkiye'nin nüfus yapısını ve dünya genelindeki eğilimleri açıkladı. Buna göre, Türkiye'nin çocuk ve genç nüfus oranı AB ülkelerinden yüksekken, yaşlı nüfus oranı düşük seviyelerde yer aldı.

Çocuk nüfus oranıyla ilgili verilere göre, Türkiye'de çocuk nüfus oranı yüzde 26,5 olarak belirlendi. Bu oran, dünya çocuk nüfus ortalamasının altında kaldı. AB üyesi 27 ülkenin çocuk nüfus oranları incelendiğinde ise Türkiye'nin çocuk nüfus oranının AB ülkelerinden daha yüksek olduğu görüldü.

Genç nüfus oranına bakıldığında, Türkiye'nin genç nüfus oranı yüzde 15,2 olarak tespit edildi. Bu oran da dünya genç nüfus ortalamasının hemen altında yer aldı. AB üyesi 27 ülkeler arasında Türkiye'nin genç nüfus oranının AB ülkelerinin genç nüfus oranlarından daha yüksek olduğu belirtildi.

Yaşlı nüfus oranına ilişkin verilere göre, Türkiye'nin yaşlı nüfus oranı yüzde 9,9 olarak kaydedildi. Bu oran dünya yaşlı nüfus ortalamasının hemen üzerinde yer aldı. AB üyesi 27 ülkeler arasında en yüksek yaşlı nüfus oranına sahip ülkeler sırasıyla İtalya, Finlandiya ve Portekiz olarak belirlendi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap