SON DAKİKA



Haber > Gündem > TÜGVA istedi; MEB harekete geçti!

TÜGVA istedi; MEB harekete geçti!

20 Şubat 2021 Cumartesi - 11:44




Yargı kararlarıyla protokolleri iptal edilen TÜGVA, Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yazı göndererek, düzenleyecekleri etkinliklerin okullarda duyurulmasını isteyince ilçe milli eğitim müdürlüklerini uyarıldı.





Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, TÜGVA’nın öğrencilere yönelik etkinliklerinin okullarda duyurulması için harekete geçti. Müdürlük, TÜGVA Temsilciliği’nin etkinlik tanıtımına ilişkin talebinin yerine getirilmesi için ilçe milli eğitim müdürlüklerini uyardı.

Birgün gazetesinden Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre 11 Haziran 2020 tarihli yargı kararı ile yürütmesi kısmen durdurulan protokolün uygulanması için milli eğitim müdürlüklerinden, “Ricacı” oldu. Aralarında, “Değerler Eğitimi Çalışmaları, 40 Ayet-40 Hadis Yarışması” ve gezi, seminer, konferans gibi etkinliklerin de yer aldığı çok sayıda etkinliğin öğrencilere duyurulması istendi. Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, TÜGVA’nın, “İvedi” ricasını ilçe milli eğitim müdürlüklerine gönderdi ve planlanan etkinliklerin okullarda duyurulması gerektiğini belirtti.

HUKUKSUZLUĞUN ARACI OLDULAR

Eğitim Sen Manisa Şube Başkanı İsmail Şener, protokolün yürütmesinin kısmen durdurulduğunu anımsatarak, “TÜGVA, göze batmayacak bir biçimde bu protokole dayanarak etkinlik planlıyor ve yerel yöneticilerimiz bu hukuksuzluğun bir parçası ve aracı haline getiriliyor” dedi. Şener, Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, “Hatasından ivedilikle geri dönmesi” gerektiğini ifade ederek, “İl Milli Eğitim Müdürlüğünü ve yazıda imzası bulunan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı’nı uyarıyoruz. Derhal gönderdiğiniz yasadışı yazıyı geri çekin. Eğitimin bir bileşeni olmayan vakıf ve kurumların eğitim yöneticilerine talimat veren, eğitimle ilgili söz söyleme hakkını kendinde gören her türlü girişim ve etkinliklerine dur denilmelidir” diye konuştu.

VAKFIN BİLGİ VE KÜLTÜR YARIŞMASINA TEPKİ


MEB ülke geneline gönderdiği yazıyla Nakşibendi tarikatına yakın, gerici Server Vakfı tarafından okullarda “9. Ufka yolculuk bilgi ve kültür yarışması” düzenleneceğini aktardı. Adana Eğitim Sen Şubesi ise bu duruma tepki gösterdi. Şube Başkanı Hüseyin Kaya, "MEB’in bu tür vakıflarla protokol yapılmasını doğru bulmuyoruz" diye konuştu.

"Okul ve öğretmenler bu vakıflarla öğrenciler arasında köprü görevi göremez" ifadelerini kullanan Kaya şunları söyledi: "MEB temel amacına uygun olarak öğrencilerimizi evrensel normlara ve insan haklarına göre yetiştirmek zorundadır. Öğrencilerimiz demokratik, laik, ve bilimsel bir eğitim almalıdır. Bu nedenle dini vakıf ve derneklerle yapılan bütün protokoller iptal edilmelidir."

Birgün

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap