SON DAKİKA



Haber > Gündem > TSK'nın envanterine giren silahlar tanıtılacak

TSK'nın envanterine giren silahlar tanıtılacak

22 Nisan 2015 Çarşamba - 16:59




Ankara'da, hava üssü ve birlik ziyareti ile envantere yeni giren silah sistemleri gösterisi düzenlenecek.





Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer verilen duyuruya göre, Viyana Belgesi 2011 (VB-2011) kapsamında, 27-30 Nisan'da, Türkiye'nin ev sahipliğinde hava üssü ve birlik ziyareti ile envantere yeni giren silah sistemleri gösterisi icra edilecek.

Söz konusu faaliyete, Avrupa Güvenlik ve İş Birliği Teşkilatı (AGİT) üyesi ülkeler ile AGİT Akdenizli İş Birliği ortağı ülkeler, AGİT Asyalı İş Birliği ortağı ülkeler, Bölgesel Silahların Kontrolü Doğrulama ve Uygulamaya Yardım Merkezinden 46 ziyaretçi katılacak. Söz konusu faaliyet, Türkiye'nin VB-2011 yükümlülüklerini yerine getirmek için beş yılda bir yapılıyor.

Faaliyet kapsamında, hava üssü ziyareti 4. Ana Jet Üs Komutanlığında, birlik ziyareti ile envantere yeni giren T-129 ATAK helikopteri, KOBRA taktik tekerlekli zırhlı aracı, köprücü tankı (70 sınıfı) ve kundağı motorlu obüsler için mühimmat aracı (POYRAZ) silah sistemlerinin tanıtım gösterisi ise Kara Havacılık Komutanlığında gerçekleştirilecek.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap