SON DAKİKA



Haber > Gündem > TSK karşılık verdi: İdlib'de gözlem noktasına saldırı!

TSK karşılık verdi: İdlib'de gözlem noktasına saldırı!

28 Haziran 2019 Cuma - 10:11




Suriye rejim güçleri İdlib'de görev yapan Türk askeri birliklerini bir kez daha hedef aldı.





Suriye'nin İdlib bölgesinde Esad rejimine bağlı güçler bir kez daha Türk gözlem noktasını hedef aldı. Esad güçleri aynı gün içinde 3 kez topçu ve havan saldırısı düzenledi. 1 asker şehit oldu, 3 asker yaralandı. Saldırıların ardından rejim mevzileri Türk topçuları tarafından vuruldu.

BİR GÜNDE 3 SALDIRI

Edinilen bilgilere göre, saldırılar İdlib'in güney kırsalında yer alan 10 numaralı gözlem noktasına yönelik gerçekleştirildi.

İlk iki saldırı dün bölgeye sevk edilen Türk askeri konvoyunun intikali sırasında yapıldı. Üçüncü saldırıda ise gözlem kulesi hedef alındı.

Saldırıların ardından Milli Savunma Bakanlığı yazılı açıklama yaptı. Rejim güçleri tarafından top ve havanlarla gerçekleştirilen saldırıların kasıtlı olduğu vurgulandı. Saldırıların gerçekleştirildiği rejim mevzileri bölgede bulunan ateş destek vasıtaları ile ateş altına alındı.


RUS ATAŞE GENELKURMAY'A ÇAĞRILDI

Konuyla ilgili Rusya'nın Ankara ataşesinin Genelkurmay Başkanlığı'na çağrıldığı ifade edilen açıklamada, saldırıda şehit olan asker ile yaralıların bölgeden tahliye edildiği de vurgulandı.

SON 3 AYDA 8 SALDIRI

Rejim güçlerinin İdlib bölgesindeki yer alan Türk Silahlı Kuvvetleri gözlem noktalarına yönelik saldırılarında son dönemde önemli bir artış yaşandı. 

Bölgenin güneyinde bulunan 9 ve 10 numaralı gözlem noktaları, son 3 ayda 8 kez saldırıya uğradı.. 


10 numaralı gözlem noktasına yoğunlaşan saldırılar nedeniyle, dün sabah saatlerinde bölgeye çok sayıda zırhlı araç, ,personel taşıyıcı,, ağır silah ve asker takviyesi yapılmıştı.

Son gelişmelerden duyulan rahatsızlık Rus makamlarına en üst seviyede de iletilecek. 

G-20 zirvesi kapsamında Japonya'da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile gerçekleştireceği görüşmede konuyu gündeme getireceği öğrenildi.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Suriye rejim güçlerinin İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde kontrol ettiği bölgeden, 10 numaralı gözlem noktasına kasıtlı olduğu değerlendirilen top/havan atışları ile saldırılar gerçekleştirdiği belirtildi.

 Açıklamada, şunlar kaydedildi:


"Saldırıda bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, üç kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır. Yaralılarımızın tahliye işlemi tamamlanmış ve tedavilerine başlanmıştır. Saldırıyla ilgili olarak Rusya'nın Ankara Ataşesi, Genelkurmay Başkanlığına çağırılarak Rusya nezdinde gerekli girişimlerde bulunulmuş, saldırıların en ağır şekilde cezalandırılacağı iletilmiştir."

Durumun yakından takip edildiği vurgulanan açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar dileriz." ifadesine yer verildi.

"GÖZLEM NOKTASINA SALDIRAN REJİM MEVZİLERİ ATEŞ ALTINA ALINDI"

Bakanlığın Twitter hesabından yapılan ikinci açıklamada, 10 numaralı gözlem noktasına saldıran rejim mevzilerinin ateş altına alındığı duyuruldu. 

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: "İdlip’te rejim güçlerince 10 numaralı Gözlem Noktamıza yapılan saldırıyı müteakip, saldırının gerçekleştirildiği rejim mevzileri bölgede bulunan ateş destek vasıtalarımız ile ateş altına alınmıştır."


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap