SON DAKİKA



Haber > Gündem > TSK ile Suriye ordusu arasında çatışma mı çıktı ?

TSK ile Suriye ordusu arasında çatışma mı çıktı ?

01 Kasım 2019 Cuma - 18:00




Barış Pınarı Harekatı bölgesinde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile Suriye ordusu arasında çatışma yaşandığı haberlerine Türkiye’den yalanlama geldi.





Son günlerde Resulayn’da Türkiye ve Suriye orduları arasında ciddi çatışmalar yaşandığına dair haberler gelmiş, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ellerinde bu haberleri doğrulayacak bir bilgi bulunmadığını belirtmişti.

Milli Savunma Bakanlığı’nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Albay Olcay Denizer, terör örgütü PKK’nin Suriye kolu YPG’ye yönelik başlatılan Barış Pınarı Harekatı kapsamında keşif-gözetleme faaliyeti sırasında 29 Ekim’de ele geçirilen 18 Suriye rejimi unsurunun, 31 Ekim saat 22.20’de Suriye’nin Dırbesiye bölgesinde Rus makamlarına teslim edildiğini bildirdi.

Denizer’in ardından isminin açıklanmaması koşuluyla gazetecilerin sorularını yanıtlayan askeri yetkililer, Barış Pınarı Harekatı kapsamına “TSK ile Suriye ordusu arasında bir çatışma yaşanıp yaşanmadığının” sorulması üzerine TSK ile Suriye ordusu arasında herhangi bir çatışma gerçekleşmediğini bildirdi. Askeri yetkililer, “Arzu etmediğimiz çatışmaların olmaması için Rus muhataplarla koordinasyonumuz sürüyor” dedi.

‘AYN İSA VE TEL TEMİR HAREKATA DAHİL DEĞİL’

Askeri yetkililer, ayrıca Barış Pınarı Harekatı alanının güneyinde yer alan ve çatışmaların yaşandığı iddia edilen Tel Temir ve Ayn İsa’da TSK’nin herhangi bir faaliyetinin olmadığını, bu bölgelerin harekat kapsamında olmadığını vurguladı.


DEVRİYE RESULAYN’IN DOĞUSUNDA

Askeri yetkililer, Türkiye ile Rusya arasındaki mutabakat uyarınca Suriye’nin kuzeyinde  bugün başlayan Türk-Rus müşterek ilk kara devriyesinin, Resulayn’ın 40 km doğusu ile Kamışlı’nın 30 km batısı arasındaki alanda yapıldığını bildirdi. Yetkililer, devriyelere insansız hava araçlarının da eşlik ettiğini, önümüzdeki günlerde devriyelerin diğer bölgelerde de gerçekleşeceğini kaydetti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap