SON DAKİKA



Haber > Gündem > Trump'a sert uyarı!

Trump'a sert uyarı!

01 Şubat 2017 Çarşamba - 11:15




Ruhani, Trump'a işi bilmiyorsun diyerek, "Dünyada neler olup bittiğini öğrenmesi çok zaman alacak ve bu ABD'ye çok şeye mal olacak." dedi.





İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD Başkanı Donald Trump'ın imzaladığı ve 7 Müslüman ülkenin vatandaşlarının ülkeye ziyaretlerini geçici olarak yasaklayan kararnameyle ilgili yaptığı açıklamada sert sözlerle Trump'ı hedef aldı. Ruhani, Trump'a söylediği sözlerle siyaseti bilmediğini, iş dünyasından geldiği için bunu öğrenmesinin uzun süreceğini ve bununda ABD'ye çok şeye mal olacağını ifade etti.

'O BAŞKA BİR DÜNYADAYDI'

Trump'ın cuma günü imzaladığı kararnamede İran, Irak, Libya, Somali, Sudan, Suriye ve Yemen'den gelenlerin en az 90 gün ülkeye girişi yasaklanırken, mültecilerin kabulü 4 ay, Suriyeli mültecilerin kabulü ise tamamen durdurulmuştu.

Ruhani, "Trump, siyasette yeni. O başka bir dünyadaydı. Burası onun için tamamen yeni bir çevre. Dünyada neler olup bittiğini öğrenmesi çok zaman alacak ve bu ABD'ye çok şeye mal olacak." dedi.

İran, Trump'ın kararnamesine karşı hukuki, siyasi ve karşılıklı önemler alacağını da duyurdu.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap