SON DAKİKA



Haber > Gündem > "Tribünde Kalmanın Bedeli Ağır Oldu"

"Tribünde Kalmanın Bedeli Ağır Oldu"

30 Haziran 2012 Cumartesi - 10:01




Erzurum'da Atatürk Üniversitesi, Başbakan'a fahri doktora ünvanı verdi.





Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin il kongresine katılmak için gittiği Erzurum'da Atatürk Üniversitesi'ni ziyaret etti. Fahri doktora töreninde cüppesini giyen Başbakan Erdoğan, kürsüde yaptığı konuşmada, salondakilere adeta dış politika dersi verdi. Başbakan Erdoğan, "Türk dış politikası statik yani durağan bir vizyona sahipti. Tarih kültür medeniyet birikimimizi yok sayan komşuları, akraba toplulukları yok sayan bir dış politika işte o dönemlerde Türk dış politasına hakim oldu." dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan iktidarları döneminde bu politika anlayışının değiştiğini söyledi. Başbakan, "Türkiye sadece Türk dış politika anlayışını değiştirmekle kalmamış, politikasıyla bölgesine ve dünyaya model olmuştur, ilham kaynağı olmuştur. Bu anlayışıyla da zulümlere itiraz eden, hakkı savunan, zalimin karşısında olan, özgürlükleri sonuna kadar ve samimi şekilde savunan yeni bir Türkiye inşaa edilmiştir" diye konuştu.

Başbakan, Türkiye'nin yeni vizyonunu anlayamayanları da eleştirdi. Başbakan Erdoğan şöyle devam etti: "Elbette Türkiye'yi ve bu yeni politikayı eskiye takılıp kalmış olanların anlama imkanı yoktur. Bugün Akdeniz'de yardım gemisinin ne işi var diye soranlar, vurulan uçağımıza orada ne işi vardı diye soranlar, sıfır sorunu pısırıklık, vurdumduymazlık, acziyet olarak algılayanlar ne yazık ki 1940'ların dış politikasına takılıp kalmış olanlardır."
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap