SON DAKİKA



Haber > Gündem > Trabzon'un-Türkiye'nin gururları ve karanlık günde

Trabzon'un-Türkiye'nin gururları ve karanlık günde

29 Eylül 2016 Perşembe - 11:05








ÇAYKARA’DAN OSCAR’A GİDEN YOL

 Bu karanlık ve puslu günlerde içimizi ferahlatan, yüzümüzü güldüren, bizleri heyecanlandıran bazı sanat - kültür olayları da yaşıyoruz. Bunların ilki, yönetmenliğini Trabzon kökenli Mustafa Kara’nın yaptığı, senaryosunu Mustafa Kara ve Bilal Sert’in yazdığı, görüntü yönetmenliğini Cevahir Şahin’in gerçekleştirdiği; başrolde Haydar Şişman ve Nuray Yeşilaraz olmak üzere Tuncer Salman, Hanife Kara, İbrahim Kuvvet, Muzaffer Şen ve Hasan Fehmi Hızal’ın rol aldığı ‘’Kalandar Soğuğu’’ adlı film. Film, 28. Tokyo Film Festivali’nde En İyi Yönetmen ve En İyi Film ödülü ile WOWOW İzleyicinin Seçimi Ödülü’nü; 52. Antalya Film Festivali’nde uluslararası kategoride En İyi Erkek Oyuncu (Trabzonlu ressam, amatör tiyatrocu ve öğretmen Haydar Şişman), yerli kategoride En İyi Kadın Oyuncu (Hemşire ve amatör tiyatrocu Nuray Yeşilaraz) ödüllerini, Jüri Özel Ödülü ve Müzik Ödülü’nü; Fransa’da Festival Premier Plans D’angers’te Jüri Özel Ödülü’nü aldı.

 Kültür ve Turizm Bakanlığı ile sinema alanındaki meslek örgütlerinin temsilcilerinden oluşan 17 kişilik seçici kurul filmi, ABD’de yapılacak 89. Akademi Ödülleri’nde (Oscar) En İyi Yabancı Film Dalı’nda Türkiye’nin Adayı olarak belirledi. Yazık ki, Trabzon’un özverili çocukları bu büyük başarıları elde ederken, Trabzon’u yönetenler, Trabzon’un anlı şanlı örgütleri, her fırsatta sanat ve kültür tüccarlığı yapanlar, bir kutlama zahmetinde bile bulunmadı. Kalandar Soğuğu, dünyanın en büyük sinema olayında yarışmaya gidiyor. Başarılar diliyoruz. Bu arada, izlemek isteyenler için film şu anda gösterimde.

TRABZONLU SANATÇILARA 3 ÖDÜL

Yakın zamanda gerçekleşen önemli bir sanat başarısı, Ankara’dan açıklandı. Türkçe’nin büyük dil ustası Ömer Asım Aksoy adına verilen ödüllerden üçünü, Trabzon kökenli sanatçılar aldı. Trabzon’da yaşamayı sürdüren Ömer Turan şiir ödülüne, Trabzon’un İstanbul’daki gururu sanatçı Sunay Akın ve Trabzon kökenli ünlü çevirmen Şadan Karadeniz, onur ödülüne layık görüldü. Bu güzel insanlarımızla gurur duyuyoruz.


BYLOCK’TAKİ 80 MİLLETVEKİLİ

ByLock, Fethullahçı cemaatçilerin kendi aralarında internet üzerinden iletişim kurmak için kullandıkları bir sistem. Darbe girişiminin ardından cemaatçilerin ortaya çıkarılmasında en önemli ölçülerden biri kabul ediliyor. Çünkü sisteme ancak yapı içindekiler, şifre ile girebiliyor. Daha sonra ortaya çıkan Eagle sistemi de çözülmeye çalışılıyor. ByLock sistemine girenler, grup grup gözaltına alınıp tutuklanıyor. Sorun şu ki, bu sistemi kullanan 80 civarında AKP’li milletvekili olduğu öne sürülüyor. Bunca insan gözaltına alınıp tutuklanırken, bu vekillere nasıl bir işlem yapılacağı merakla bekleniyor.

ALÇAKLIĞA SESSİZ KALMAK!

 Artık sık sık duymaya başladığımız dehşet haberlerden biri Burdur’dan geldi. Milli Eğitim Müdürü internette, “Bir kadın evinden süslenip çıkıp evine dönene kadar kaç erkeğin şehvetini tahrik etmişse, o kadar erkekle zina yapmış gibidir” biçiminde paylaşım yaptı. Başı açık ya da kapalı tüm kadınlara, kardeşlerimize, yakınlarımıza, arkadaşlarımıza, eşlerimize alçakça bir saldırıda bulundu. Ve hala görevde... Yazıklar olsun!

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap