SON DAKİKA



Haber > Gündem > Trabzon'un Bakanı olmalı

Trabzon'un Bakanı olmalı

06 Mart 2015 Cuma - 10:54








"Trabzon’un geleceği için Trabzon’dan bakan çıkarmak gerek. Adaylar sıradan vekil olacaksa, bakanlık potansiyeli yoksa Trabzon bu dönemde de ikinci plana atılır. Potansiyeli olan aday adayları arasında sağlıklı tercih yapılmalı." Trabzon’da aday adaylarına yönelik genel bakış açısı aslında bu sözlerle özetleniyor. Trabzon’da asıl hedef bakanlık olmalı. Bakansız kalan Trabzon’un hali ortada. Mevcut projeler ağır aksak işlerken yeni projelerin ne yazık ki önü açılmadı. 2015 genel seçimleri büyükşehir Trabzon için büyük önem arz ediyor. Peki mevcut aday adayları arasında hangi isimler hangi bakanlığa daha yakın? Bu, AK Parti listeleri onaylandığında daha net görülecek. Son beş yıldır birçok alanda istediğini alamayan Trabzon şehrinin mutlaka bir bakan çıkarması gerekiyor. Ne olursa olsun Trabzon şehri bu dönem mecliste bakanla temsil edilmeli.

ADAY GİBİ ÇALIŞIYOR

AK Parti Trabzon Milletvekili Aday Adayı Abdulkadir Uraloğlu, aday olmuş gibi çalışıyor. Sivil toplum kuruluşlarını geziyor, onların sorunlarını dinliyor, önerilerini alıyor, kapı kapı dolaşarak vatandaşlarla buluşuyor. Kısacası aday adayı ama aday gibi çalışıyor. Deneyimli bürokrat, Trabzon'un ilçelerini gezerek sorunları yerinde görüp bu sorunları şimdiden Ankara'ya taşımanın peşinde. Uraloğlu'nun ilçe ilçe dolaşarak sivil toplum kuruluşlarının, esnafın ve vatandaşların sorunlarını dinlemesi vatandaşlar arasında heyecan yaratıyor. Yıllarca Trabzon’dan uzak kalan, birçok ilde görev yapan ve Trabzon’u başarıyla temsil eden, son olarak İzmir Karayolları Bölge Müdürlüğü görevinden istifa ederek Trabzon’dan aday adayı olan Uraloğlu'nun bu performansla aday olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

KİMİ ÖRNEK GÖSTERİYOR?

AK Parti Trabzon milletvekili aday adaylarının en çok ziyaret ettiği kişilerin başını Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği (TESOB) Başkanı Metin Kara çekiyor. Aday adaylarının biri gidiyor biri geliyor. Her partiden aday adaylarına ve siyasi partilere kapılarının sonuna kadar açık olduğunu belirten TESOB Başkanı Metin Kara, gelen aday adaylarına rahmetli Mustafa Cumur’u örnek gösterip "Onu özlüyor ve arıyoruz. Şahsım ve esnaf teşkilatında onun yeri başkaydı" diyerek hem vefasını ortaya koyuyor hem de aday adaylarına mesaj veriyor. Esnaf şehri Trabzon’da esnafın siyaseti çok yakından takip ettiğini belirten Kara, "Genel seçimlerin barış ve sevgi ortamında geçmesi en büyük temennimiz. büyükşehir Trabzon’un büyük beklentileri var. İnşallah bunlar karşılık bulur" diyor.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap