SON DAKİKA



Haber > Gündem > Trabzonlu muhtar, köyünü bordo mavi renklere bürüdü

Trabzonlu muhtar, köyünü bordo mavi renklere bürüdü

11 Eylül 2021 Cumartesi - 14:18




Muhtar Ali Çinel, memleket hasretini renkler aracılığıyla yaşadığı bölgeye yansıtmaya karar verdi. Köy, farklı ilçelerden gelenlerin ilgi odağı oldu.





İstanbul Beykoz’da çoğunlukla Trabzonlu vatandaşların yaşadığı İshaklı köyünde Karadeniz şehrinin izleri göze çarpıyor.

Adeta küçük Trabzon’a dönen köyde başta okul ve evler olmak üzere kaldırım taşları bordo maviye boyandı.

BORDO MAVİYLE KAPLANAN KÖY

Köy içerisindeki bir caddeye de Trabzon Caddesi ismi verildi. İstanbul’da bordo maviye bürünen köy, havadan görüntülendi.

Halk ise sadece renkleriyle değil, günlük yaşamları ve mimari özellikleriyle de Karadeniz kültürünü İshaklı köyünde yaşatmaya devam ediyor.


İLGİ ODAĞI OLDU

500 hane ve bin 400 kişilik nüfusuyla dikkatleri çeken köyde temel geçim kaynağı ise tarım ve hayvancılık.

Dikkatleri üzerine çekmeyi başaran köye, İstanbul’un farklı ilçelerinden gelen Trabzonlu vatandaşlar da yoğun ilgi gösteriyor.

"BİZE HER YER TRABZON"

Köy sakinlerinden Olgun Balta, "Buraya geldiğimizde Trabzon’da yaşıyormuş hissine kapılıyoruz. Memleket hasretini bu şekilde gideriyoruz. Sadece köy halkı değil, farklı ilçelerden misafirler burayı merak ederek geliyor ve beğendiklerini söyleyerek buradan ayrılıyorlar. Biz de bu durumla gurur duyuyoruz.


Bize her yer Trabzon. Burada Trabzon’da da olduğu gibi hayvancılık ve tarım ile uğraşıyoruz. Ürünlerimizi doğal üreterek tüketiyoruz. Sade ve doğal bir hayat yaşıyoruz." dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap