SON DAKİKA



Haber > Gündem > Trabzon'da Zağnos Vadisi'nde Boşnak gecesi

Trabzon'da Zağnos Vadisi'nde Boşnak gecesi

14 Ağustos 2012 Salı - 12:20




Trabzon Belediyesi tarafından bu yıl Zağnos Vadisi’nde 4.’sü düzenlenen Ramazan Etkinlikleri’ne katılan Bosna-Hersek’in dünyaca ünlü müzik grubu ‘Sevd





Geçmişten günümüze tarihi ve kültürel yakınlığımız olan Bosna Hersek’in kültürünün sergilendiği geceye Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon İl Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, Bosna Hersek’in Kültür Eski Bakanı Vehid Guniç, Bosna Hersek’in Ankara Büyükelçi Yardımcısı Yasminka Ustamuiç ile çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlikte konuşan Başkan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, bir nefis muhasebesi olan mübarek ramazan ayını hep birlikte barış ve kardeşlik içerisinde yaşadıklarını kaydererek, “Vadide teravihten sonra düzenlediğimiz kültürel etkinliklere vatandaşlarımız büyük ilgi gösteriyor. Trabzon’da ramazan barıştır, kardeşliktir, yardımlaşmadır, hoşgörüdür mesajını tüm dünyaya ulaştırıyoruz. Bu yıl 4’sünü düzenlediğimiz ramazan etkinlikleri uluslararası düzeye taşındı. Müslüman kardeşlerimiz olan Bosna-Hersekliler ve etkinliğe katılan diğer kardeş ülkeler tüm dünyaya bir ve beraber tek bir ağızdan gür bir sesle, İslam barış dinidir mesajını verdik. Bosna Hersekli kardeşlerimizi aramızda görmek gururların en büyüğü. Trabzon Bosna’dır, Bosna da Trabzon’dur” diye konuştu. Bosna Hersek’in Kültür Eski Bakanı Vehid Guniç ise Trabzon’da olmaktan dolayı mutluluk duyduklarını ifade ederek Bosna Hersek ile Trabzon’un ortak özelliklerine vurgu yaptı. Guniç, “Fatih Sultan Mehmet ilk önce Bosna’yı, daha sonra da Trabzon’u fethederek bu iki özel coğrafyanın, bir vatanın, bir medeniyetin birer unsuru olmasını sağlamıştır. Gösterdikleri misafirperverlikten dolayı tüm Trabzonlulara teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu. Vali Recep Kızılcık ise Türkiye ile Bosna Hersek’in ilişkilerinin tarihi derinliklere sahip olduğunun altını çizerek, “İki dost ve kardeş ülkenin evrensel müziklerini hep beraber dinliyor ve tarihih geçmişin derinliklerinin birlikteliklerini hatırlıyoruz. Bizler hep birlikte uzun yıllar aynı inanç, aynı kültür, aynı medeniyetin içerisinde yaşadık. Geçmişteki birlikteliklerini bundan sonra da Düzenlenen kültürel, sanatsal etkinliklerle birlikteliğimiz bundan sonra da artarak devam edecektir. Böylesine ğüzel bir gecenin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Konserin ardından Bosna Hersek’ten gelen konuklara katkılarından plaket verildi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap