SON DAKİKA



Haber > Gündem > Trabzon'a yeni konsolosluk!

Trabzon'a yeni konsolosluk!

07 Ekim 2013 Pazartesi - 14:16




Macaristan Büyükelçisi Dr. Janos Hovari Trabzon Valisi Abdil Celil Öz'ü makamında ziyaret etti. Trabzon'da açacakları fahri konsolosluk hakkında Vali





Ziyarette bir konuşma yapan Vali Öz, "Tarihi, kültürel geçmişimiz ve ilişkilerimizle çok derinlere dayanan Macaristan'ımızın değerli büyükelçisini Trabzon'umuzda misafir etmekten mutluluk duyuyoruz. Macaristan ile ilişkilerimiz tarihin çok derinlerine dayanıyor. Pek çok konuda ortak kültürümüz ve yönlerimiz var. Macaristan son yıllarda Avrupa Birliğine üyeliği ile beraber ekonomik olarak da hızlı bir kalkınma sürecine girdi. Türkiye açısından bu anlamda daha da farklı bir özellik ve yeni bir açılım açısından önemli bir adım oluşturmaktadır. Bu yönüyle zaten Macaristan-Türkiye ilişkilerini devletimiz üst düzeyde götürüyor. Biz de yerelde tarihten gelen o dostluğun getirdiği avantajla ilişkilerimizin devam etmesini istiyoruz. Burada bir fahri konsolosluğun açılacak olmasını çok önemli buluyoruz. Bu vesile ile ilimize gelen değerli büyükelçimize hoş geldiniz diyorum" dedi. Vali Öz, Trabzon'da açılacak olan fahri konsolosluğun Türkiye-Macaristan arasında var olan dostluğun burada bir köprü oluşturması için büyük görevler ifa edeceğine inandığını söyledi. TÜRKİYE ÇOK BÜYÜK BİR ÜLKE Macaristan Büyükelçisi Hovari ise, Trabzon'da olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Buraya gelmekten çok şeref duyuyorum. Bir yıldan beri Türkiye'de büyükelçi olarak görev yapıyorum. Türkiye çok büyük ülke. İki ülke arasında çok yoğun ilişkiler var. Ankara ve İstanbul'daki başkonsolosluklarımız var ama bunun yanında önemli Türkiye'nin şehirlerinde de temsilcilikler olması gerektiğine inanıyoruz. Türkiye ile aramızda tarihsel ve özel münasebetler var. Kanuni Trabzon'da doğdu Zigetvar'da vefat etti. Burada açılacak olan fahri konsolosluğumuzun uzun köprü bağları olan iki ülkenin ilişkilerinin daha da güçleneceğini düşünüyorum" diye konuştu. Vali Öz, ziyaretin anısına başkonsolosa kahve fincan takımı hediye ederken, başkonsolos ise Vali'ye Osmanlı-Macar tarihini anlatan bir kitap hediye etti.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap