SON DAKİKA



Haber > Gündem > Trabzon'a dev şehir parkı

Trabzon'a dev şehir parkı

05 Haziran 2015 Cuma - 10:11




Akyazı Stadı’nın bitmesiyle Avni Aker’in bulunduğu yere Dev Şehir Parkı ve Kongre Merkezi inşa edilecek.





Sporun başkenti Trabzon’da mega bir planlamaya gidiliyor. Akyazı Stadı, yanında Şehir Hastanesi’nden sonra Avni Aker’in bulunduğu yere yeni bir Şehir Parkı inşa ediliyor. AK Parti İl Başkanlığı tarafından açıklanan proje demeti içinde yer alan plana göre, park bünyesinde bir Kongre ve Kültür Merkezi de yer alıyor. Proje kapsamında Yavuz Selim Stadı’nın yenilenmesi de var. Projenin ilk halinde Yavuz Selim Stadı’nın da yıkılması düşünülmüş, geçtiğimiz haftalarda Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Trabzon’un efsane futbolcuları arasında yapılan maç öncesi efsaneler konuyu gündeme getirerek yıkılmamasını talep edince Başbakan bu isteği kabul etmişti. Soyunma odasından TOKİ başkanını arayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, projenin yeniden düzenlenerek Yavuz Selim Stadı’nın yıkılmaması ve hizmet vermeye devam etmesi talimatını vermişti.

KONGRE MERKEZİ

Trabzonspor’un bundan sonra maçlarını Akyazı Stadı’nda oynayacak olması, Avni Aker’in yerinin değerlendirilmesini gündeme getirdi. Çevresinde ve ilçelerinde yaylaları olmasına karşın şehir merkezinde ciddi bir şehir parkının olmayışının sıkıntısı yaşanan Trabzon’da Avni Aker’in yerine bir şehir ve kongre merkezinin yapılması bütün kesimlerin desteğini aldı. İlk olarak geçtiğimiz hafta açıklanan AK Parti Trabzon Proje Paketi içinde kamuoyunun bilgisine sunulan yeni Şehir Parkı Kongre ve Kültür Merkezi ile ilgili olarak AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu değerlendirmelerde bulundu.

YENİ SOLUK

Şehir parklarının artık modern şehirlerin vazgeçilmez bir ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Soylu, "Trabzon şehir merkezi giderek büyüyor ve gelişiyor. Bu gelişim süreci içinde insanların nefes alabilecekleri, kongreleri ve diğer kültürel faaliyetleri takip edebilecekleri modern bir merkezin olması artık bir ihtiyaç haline gelmiştir. Bütün modern şehirlerde bu tür sosyal alanlar mevcuttur ve bunlar şehrin hayatına yeni bir ivme katmakta, o şehirdeki insanların mutluluğunu ve huzurunu arttırmaktadır. Trabzon, tarihi boyunca kültür ve medeniyetin üst seviyede yaşandığı bir şehir. Böyle bir şehrin merkezinde modern bir kongre ve kültür merkezinin olmayışı, nefes alacak bir şehir parkının olmaması acilen giderilmesi gereken bir eksiklik" ifadelerini kullandı.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap