SON DAKİKA



Haber > Gündem > Trabzon dahil 15 ilde vakalar son bir haftada patlama yaptı!

Trabzon dahil 15 ilde vakalar son bir haftada patlama yaptı!

25 Kasım 2020 Çarşamba - 20:59




Sağlık Bakanı Fahrettin Koca vakaların son bir haftada yüzde 50 arttığını belirtirken kritik illerdeki yoğun bakım doluluk oranlarını açıkladı.





Koronavirüs salgını devam ederken, günlük vaka sayısı tablosu açıklandı. Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, Türkiye'de son 24 saatte 164 bin 547 Kovid-19 testi yapıldı, 6 bin 814 kişiye hastalık tanısı konuldu, 168 kişi hayatını kaybetti. Ağır hasta sayısı 4 bin 641 oldu, son 24 saatte 3 bin 911 kişinin Kovid-19 tedavisinin tamamlanmasıyla iyileşenlerin sayısı 385 bin 480'e yükseldi. Bugün vaka sayısı olarak da 28 bin 351 olarak açıklandı. Diğer yandan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu Toplantısı sonrası illere göre vaka sayılarını açıkladı. Koca İstanbul'da yüzde 70'lerde vaka sayısı olduğunu belirtti. Koca, "İzmir yoğun bakım 76.6'ya kadar çıktı. İzmir deprem sonrası dönemde de giderek 2 hafta sonrası artışın belirginleşti. Şu an İzmir'de ciddi anlamda vakanın arttığını ve bazı hastanelerde sorun yaşıyoruz." dedi. İşte, illere göre koronavirüs vaka sayısı tablosu...

25 KASIM KORONAVİRÜS VAKA SAYISI

Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısında açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Koca, 25 Kasım günlük koronavirüs vaka sayısını duyurdu. Tabloya göre, Türkiye'de son 24 saatte 164 bin 547 Kovid-19 testi yapıldı, 6 bin 814 kişiye hastalık tanısı konuldu, 168 kişi hayatını kaybetti. Vaka sayısını da duyuran Koca yaptığı açıklamada şunları belirtti;

Bugün vaka sayısı olarak da 28 bin 351. Toplam vakamız bugün itibarıyla 28 bin 351.Toplam günlük vaka sayısı, yani pozitif olan herkes, artı hasta sayısı olarak da ayrıca bu sütunu devam ettirmeyi düşünüyoruz. Yarından itibaren görmüş olacağız. Hastalar dışında, yani 6 bin 814 dışında, 21 bini geçen vakamızın hepsi de sistemimizde kayıtlı. Bu kayıtlı kişilerin hepsi izole ediliyor, filyasyonu yapılark takip ediliyor. Her gün aranarak semptomu olduğunda semptomlu hasta sayısına ilave edilerek. Geçmişe dönük rakamları da önümüzdeki günler tabloda göstermiş olacağız.

İLLERE GÖRE KORONAVİRÜS VAKA SAYISI AÇIKLANDI

Halihazırda 100 bini aşkın pozitif vaka yaşam mücadelesi veriyor. Dünyada ilk zirvenin yaşandığı nisan ayında günlük yeni vaka 80 bin civarında iken kasım ayında 660 bini aştı. İstanbul, İzmir, Bursa gibi illerimizde başlayan artış trendi neredeyse bütün ülkeye yayılmış durumda. Bu artışı göğüsleyebilmiş durumda isek de gidişatı azaltabilmek için radikal tedbirlere başvurmamız kaçınılmaz olmuştur. Geçen hafta bir dizi kısıtlayıcı kararlar yürürlüğe kondu.

Geçen hafta bir dizi kısıtlayıcı kararlar yürürlüğe kondu. Önce Anadolu illerimizde, ardından ağırlıklı olarak ülkemizin Batı yakasında artışlar oldu. İstanbul, Bursa, İzmir üçüncü zirveyi yaşıyorlar. Geçen hafta sayın Cumhurbaşkanımızca açıklanan tedbirlerin etkisin yakından takip ediyoruz. İstanbul dahil bazı illerimizde kısmi bir düşüş başladıysa da henüz kesin bir yargıya varmak zor.

Toplumda güven sarsıcı polemiklerle harcayacak vaktimiz olmadığını düşünüyorum. Bu kadar ciddi bir durum varken mazeret üretmeksizin tedbirleri almak zamanıdır. Gece gündüz bütün gücümüzle uğraş verdiğimiz test laboratuvarlarımızın, seferber olduğumuz bir dönemdeyiz.

PATLAMA YAPAN İLLER

Hatay, Adana, Osmaniye, Mersin, Artvin, Edirne, Samsun, Kırklareli, Tokat, Trabzon, Aydın, Zonguldak, Ordu... Çanakkale'de yüzde 50 ile yüzde 100 arasında artışlar oldu. Antalya, Düzce, İzmir, Manisa ve Tekirdağ bu sınıra yaklaştı. Altyapımızın gücü yanında her kapasitenin de bir sınırı vardır. Hiç kimse kendini mücadele sorumluluğu taşımaktan uzak görmesin. Hiç kimse 'Hasta olursam sağlık çalışanlarını tedavimi nasıl olsa yapar' kolaycılığına düşmesin.

Sağlık personelimizin ailelerinin yanına döndüğünde yorgunluktan onlara ayıracak vakti kalmadığını unutmayalım. Sağlık ordumuz yıllık izinlerini bile kullanamamaktadır. Onlara destek verelim, kalabalıklardan uzaklaşalım, eş-dost-akraba ziyaretlerini erteleyelim. Yasakları beklemeden hayatımızı tanzim edelim.
 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
1
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap