SON DAKİKA



Haber > Gündem > Tosuncuk'un paraları o şirket üzerinden mi aklanıyor?

Tosuncuk'un paraları o şirket üzerinden mi aklanıyor?

08 Şubat 2022 Salı - 10:54




Emniyete, ”Tosuncuk lakaplı dolandırıcı Mehmet Aydın’ın paraları, Tuğba Özerk’in sahibi olduğu şirket üzerinden aklanıyor” ihbarı gelmesi üzerine MASAK harekete geçti.





Geçtiğimiz aylarda İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne gelen bir ihbar emniyeti harekete geçirdi.

İhbarda, Tuğba Özerk'in, Çiftlik Bank isimli oyun sitesiyle binlerce vatandaşı dolandıran 'Tosuncuk' kalaplı Mehmet Aydın'ın paralarını, sahibi olduğu şirket üzerinden akladığı öne sürüldü.

Sabah Gazetesi'nin haberine göre; Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), Özerk'in sahibi olduğu şirketin kayıtlarını inceledi. Hesaplarda gerçekleşen para transferleri şüpheli bulundu.

Durum, Özerk'in ikamet adresi görünen Çeşme'deki Cumhuriyet Başsavcılığı'na iletildi. Özerk hakkında, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama suçu kapsamında soruşturma başlatıldı.

ÇİFTLİK BANK VURGUNU NASIL OLMUŞTU?


Ponzi oyunu üzerine kurulu olan Çiftlik Bank, sisteme sonradan katılanın parasının daha önce katılana aktarıldığı bir dolandırıcılık oluşumuydu.

O dönem 25 yaşında olan Mehmet Aydın tarafından Ağustos 2016'da kurulan organizasyonun merkezi Kuzey Kıbrıs'taydı.

İnternet üzerinden oynanan bir çiftlik oyununda, satın alınan ve beslenen hayvanların Türkiye'nin çeşitli şehirlerinde kurulan çiftliklerde üretim için kullanılacağı gösteriliyordu.

Mart 2018'de şirketin ‘saadet zinciri’ prensibiyle çalıştığı ve suç örgütü olduğu gerekçesiyle başlatılan soruşturma kapsamında, şirketin mal varlığına el konuldu ve yetkilileri tutuklandı.

Şirketin kurucusu Mehmet Aydın, topladığı yaklaşık 511 milyon liralık parayla yurt dışına kaçtı.


Aydın, 1 Temmuz 2021 tarihinde Sao Paulo’da Türkiye Büyükelçiliği’ne teslim oldu ve daha sonra kendi talebi üzerine Türkiye’ye getirildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap