SON DAKİKA



Haber > Gündem > TOMA uçuşu

TOMA uçuşu

18 Mayıs 2014 Pazar - 12:32




İstanbul’da iki yerde eylem vardı. Taksim Meydanı’ndaki Cumhuriyet Anıtı’na kömür bırakmak isteyen 15 kişilik grubu, polis kalkan ve coplarla Tarlabaş





Talimhane’deki sert müdahalede polis yere düşen bir kadının başına tekmeyle vurdu. Galatasaray Meydanı’ndaki müdahalede sertti. Oturma eylemi yapmak isteyen grupla polis arasında arbede çıktı. Eylemlerde 34 kişi gözaltına alındı. ÇHD üyesi avukatlar meslektaşlarının Soma’da gözaltına alınmasını Galatasaray Meydanı’nda oturarak protesto etti. Ankara’da da iki yerde eylem vardı. Aralarında avukatların da bulunduğu yaklaşık 100 kişi, Ak Parti Ankara İl başkanlığı önünde 15 dakika oturma eylemi yaptı. Ziya Gökalp Caddesinde toplanan gruba polis biber gazı ve plastik mermiyle müdahale etti. 10 kişi gözaltına alındı. Erzurum’da Soma’daki maden faciası meşaleli yürüyüş ve oturma eylemiyle protesto edildi. Antalya’da 50 kişilik TKP’li grup, saz eşliğinde ‘Kara Elmas’ türküsünü söyleyip hükümeti protesto etti. Perşembe Akşamı Bisikletçileri adlı grup, Cumhuriyet Meydanı’nda siyah çöp poşeti giydikten sonra yere uzanarak ölümleri kınadı. Mersin’de bir araya gelen lise öğrencileri, yaktıkları mumlarla “SOMA” yazarak oturma eylemi yaptı. Sakarya’da Kent Meydanı’nda bir araya gelen vatandaşlar dua edip, Kuran okudu. Zonguldak’ta Madenci Anıtı önünde toplanan 50 kişilik grup açlık grevine başladıklarını açıkladılar.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap