SON DAKİKA



Haber > Gündem > TOKİ sosyal konut kura çekimi ne zaman yapılacak?

TOKİ sosyal konut kura çekimi ne zaman yapılacak?

28 Eylül 2022 Çarşamba - 12:31




TOKİ sosyal konut başvuruları devam ediyor. Başvuruda bulunan vatandaşlar ise TOKİ kura çekimi ne zaman yapılacağını merak edip araştırıyor. Canlı yayın ile yayınlanması beklenen TOKİ kura çekilişi için geriye sayım vakti. Peki, TOKİ sosyal konut kura çekimi ne zaman yapılacak? İstanbul, Ankara, İzmir TOKİ kura çekimi tarihi belli mi, ne zaman, hangi ayda yapılacak?





TOKİ sosyal konut kura çekimi ne zaman yapılacak? 2022 İstanbul, Ankara, İzmir TOKİ kura çekimi hangi tarihte? İşte merak edilen soruların detayları...

TOKİ KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN YAPILACAK?

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, 81 ilde gerçekleştirilecek TOKİ sosyal konut projesinin detaylarını canlı yayında açıkladı. Bulut, açıklamasında TOKİ kura çekimi ile ilgili olarak şu ifadelere yer verdi:

"608 bin lira en düşük fiyat. Tabi bu fiyata mal etmeyeceğiz. Cumhurbaşkanımız yüzde 40 indirimli olanı tercih etti. Önce konut başvurularını alıyoruz. Başvuru aldıktan sonra illere göre noter huzurunda kuraları seçeceğiz.

Projeler belli olduktan, temeli atıldıktan sonra sözleşme imzalanıp ödeme yapılacak. Başvurusu toplanacak konutların ihalesi yapıldıktan sonra şerefiyeli satış fiyatları belirlenecek olup, başvuru sahipleri arasında "Hak Sahibi Belirleme" kurası çekilecektir."

Satışa sunulan konutlar için kura çekilişi yapılması halinde kura yeri ve saati İdarenin web sayfasında duyurulacaktır."
 


Diğer yandan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ise yaptığı açıklamada TOKİ kura çekimi ile ilgili olarak şunları kaydetti:

"81 ilimizde ayrı ayrı kuralarımızı noter huzurunda çekeceğiz. Dijital ortamda bu kuralar yayınlanacak. Vatandaşlarımızın gözleri önünde kuralar çekilecek ve hak sahipleri belirlenecek."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap