SON DAKİKA



Haber > Gündem > TOKi Konutlarında Çekiliş Krizi

TOKi Konutlarında Çekiliş Krizi

30 Ağustos 2012 Perşembe - 11:18




Trabzon'un Yıldızlı Beldesi'nde yapılan 224 konutun kura çekimine hak sahibi olmayan kişilerin de katıldığı iddia edildi.





Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) arasından imzalanan sözleşme gereği Trabzon'un Yıldızlı Beldesi'nde yapılan 224 konutun kura çekimine hak sahibi olmayan kişilerin de katıldığı iddia edildi. Karnınızı İçeriye Çekmeyin.... Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) arasından imzalanan sözleşme gereği Trabzon'un Yıldızlı Beldesi'nde yapılan 224 konutun kura çekimine hak sahibi olmayan kişilerin de katıldığı iddia edildi. İddialar üzerine Trabzon Valiliği'nce yapılan incelemede, 224 kişi arasından 54 kişinin hak sahibi olamayacağının tespit edildiği ve gerekli düzeltmenin yapıldığı bildirildi. Trabzon Valisi Recep Kızılcık, bugün Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen kura çekimindeki hatayla ilgili yaptığı açıklamada, 224 kişi arasında daha önce yapılan incelemede, 54 kişinin kanunlar çerçevesinde hak sahibi olamayacağını tespit ettiklerini ve listeyi yeniledikleri belirtti. Ancak 'bir yanlışlık sonucu' eski liste ile kura çekimi yapıldığını bildiren Kızılcık, kura çekimine katılan ancak hak sahibi olamayacak 54 kişinin listeden çıkarılarak, hak eden 54 kişinin listeye ekleneceğinin altını çizdi. Kura çekimi öncesinde 224 hak sahibinin listelerinde bir karışıklık olduğunu anlatan Vali Kızılcık, yapılan hatanın sebebiyle ilgili de şunları söyledi: "2009 yılında imzalanan sözleşme gereğince 224 vatandaşımızın kurası çekilmişti. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü bu 224 vatandaşımızın içinden hak etmeyenler varsa kanun ve yönetmelikler çerçevesinde vakıf olarak bunları tespit edilmesini ve hak edenlerin listeye konulmasını içeren bir yazı yazmıştı. Bu yazı gereğince yapılan incelemede Mütevelli heyetimiz 224 hak sahibi arasında 54 hak sahibinin kanun ve yönetmelikler çerçevesinde bunu hak etmediğini tespit etti. Onların yerine yedek listeden 54 vatandaşımız Mütevelli heyetimizce hak sahibi yapıldı. Bu son liste Sosyal Yarımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğüne gönderildi. Bugün yapılan kura çekimi ise bir yanlışlıkla eski liste üzerinden yapılmıştır. 54 vatandaşımız hak sahibi olmadığı halde hak sahibiymiş gibi kuraya katıldı. Dolayısıyla listelerin karışmasından dolayı hakkı zayi olan 54 vatandaşımızın hak sahibi olması için yeniden karar alarak Sosyal Yarımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğüne gönderiyoruz."
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap