SON DAKİKA



Haber > Gündem > Tokayev: 'Teröristlerin asıl amacı iktidara el koymak'

Tokayev: 'Teröristlerin asıl amacı iktidara el koymak'

10 Ocak 2022 Pazartesi - 15:50




Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü (KGAÖ) olağanüstü zirvesinde, ülkesinde yaşanan olaylara ilişkin konuşma yaparak teröristlerin asıl amacının “iktidara el koymak” olduğunu söyledi.





Cumhurbaşkanı Tokayev, Kazakistan’ın inisiyatifi üzerine video konferans yoluyla düzenlenen Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü (KGAÖ) olağanüstü zirvesinde konuştu. Toplantıda, ülkede akaryakıt fiyatlarına gelen zamların ardından düzenlenen protestolar sonucunda Kazakistan’ın bağımsızlık tarihinin en kapsamlı ve zor krizini yaşadığını belirten Tokayev, KGAÖ’nün askeri desteğinin yanı sıra manevi desteğinin de kendileri için önemli olduğuna değindi. Ülkedeki olaylara uzun zamandır hazırlık yapıldığını ve organizatörlerin barışçıl gösterileri fırsat bilip bunu kötüye kullandığını belirten Tokayev, “Teröristlerin asıl amacı iktidara el koymaktı” dedi.

Teröristlerin başkent Nursultan’a darbe planladığı bilgisini de paylaşan Tokayev, Cumhurbaşkanlığı rezidansının etrafında toplanan terör gruplarının, başkente 3 askeri uçağın geldiğini öğrenince darbe planından vazgeçtiklerini söyledi. Cumhurbaşkanı Tokayev, hayatını kaybedenler arasında sivillerin de olduğunu ve can kaybı sayısının tespit edilmesi için ilgili çalışmaların yürütüldüğünü dile getirdi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap