SON DAKİKA



Haber > Gündem > TOGG için tarih verildi! 2022'nin sonunda hazır hale gelecek

TOGG için tarih verildi! 2022'nin sonunda hazır hale gelecek

15 Aralık 2021 Çarşamba - 10:40




Yerli otomobil TOGG için kritik tarih verildi. 2023'ün ilk çeyreğinde piyasaya sürülecek olan TOGG'un tüm Türkiye'de kullanılabilmesi için gerekli olan hızlı şarj istasyonları için tarih verildi.





Maliyetiyle gündemden düşmeyen Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) için üretim çalışmaları sürüyor. TOGG'un üretileceği fabrika için inşaat çalışmaları devam ederken, yerli aracın tüm illerde kullanılabilmesi için Türkiye'nin dört bir yanında hızlı şarj istasyonları için tarih verildi. 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TOGG'un 2023 yılının ilk çeyreğinde piyasaya sürüleceğini söylemişti. Fiyatının 40 bin Euro (658 bin 866 TL) olacağı iddialarına karşılık TOGG CEO'su Gürcan Karakaş,  aracın fiyatı 2022’nin sonu 2023’ün başında belli olacağını duyurmuştu. 

TOGG ile ilgili son gelişmeleri, çevrim içi düzenlenen "Otomotiv Sektöründe Yeni Nesil Teknolojiler ve Otonom Araçlar" seminerinde Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır aktardı. Kacır, şarj altyapısı konusunda çalışmaları hızlandırdıklarını belirterek, "Teknik standartları yayınladık. İl il, ilçe ilçe şarj istasyonu ihtiyacını belirledik. Buna yönelik destek mekanizmalarını tasarladık. 2022 yılı sonunda TOGG'un satışlarını destekleyecek şekilde, Türkiye'nin dört bir yanında hızlı şarj istasyonlarımızı hazır hale getirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap