SON DAKİKA



Haber > Gündem > TMO fındık alım fiyatlarını açıkladı

TMO fındık alım fiyatlarını açıkladı

01 Ağustos 2022 Pazartesi - 11:40




Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan bu sene fındık fiyatlarının 54 TL olacağını açıklamıştı. TMO fındık alım fiyatlarını açıkladı. İşte 2022-2023 fındık alım fiyatları





Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) kabuklu fındıkta alan destekli olarak kilogram başına ortalama 54 lira ödeyeceğini söylemişti. Erdoğan'ın sözlerinin ardından fındık alım fiyatları tartışmalara yol açarken TMO, 2022- 2023 fındık alım fiyatlarını açıkladı. 

Buna göre, yüzde 50 sağlam iç fındık esasına göre;

- Giresun kalite için 53,00 TL/Kg,

- Levant kalite için 52,00 TL/Kg,

- Sivri kalite için ise 51,00 TL/Kg olarak belirlendi.


RANDIMAN FARKI VE DESTEK ÖDEMESİ YAPILACAK

TMO tarafından yapılan açıklamada, "Bakanlığımızın üreticilere vereceği destek ödemeleri (alan bazlı, mazot ve gübre) ile birlikte düşünüldüğünde ortalama fiyat 54,00 TL/Kg olacaktır. Ayrıca yüksek randımanlı fındığa geçmiş yıllarda olduğu gibi randıman farkı ilave edilecektir" denildi.

FINDIK ALIM TARİHİ AÇIKLANDI

Yapılan açıklamada, "Kabuklu fındık alımlarına 22 Ağustos’ta başlanacak olup alımlar önceki yıllarda olduğu gibi randevulu yapılacaktır. Üreticilerimiz 15 Ağustos’tan itibaren TMO iş yerleri ile www.tmo.gov.tr adresi üzerinden randevularını alabilecektir" ifadelerine yer verildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap