SON DAKİKA



Haber > Gündem > TMO ayçiçek yağı fiyatı ile baş edemedi!

TMO ayçiçek yağı fiyatı ile baş edemedi!

31 Ekim 2021 Pazar - 13:39




TMO ayçiçek yağı fiyatı ile baş edemedi. Bir dönem 5 litrelik yağın fiyatının 69 liradan 59 liraya satan TMO uzun süredir PTTAVM üzerinden satış yapmıyor.





Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) ayçiçek yağı fiyatı ile baş edemedi. Nisan ayının ilk haftalarında ayçiçek yağı için ithal ederek Türkiye'ye getirilen ve piyasada yağ fiyatının düşmesi için satışlara başlayan TMO, 59 liradan satış yapıyordu. Piyasada o dönem ayçiçek yağı 69 liraya satılıyor. 

TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal o dönem Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamasında dış alım yöntemiyle getirilen ham yağı rafine olarak tüketicilere sunmaya başladıklarını ve toplamda 6 bin ton ayçiçeği yağı tedarik ettiklerini belirtmiş ve şöyle konuşmuştu:

"5 litrelik ambalajlarla 59 liraya piyasadaki en uygun fiyatlı ayçiçeği yağını satışa sunduk. 3 haftalık süre boyunca 2 bin tonun üzerinde rafine yağı piyasaya arz ettik. Tüketicilerimiz satış noktalarımızda ayçiçeği yağına büyük rağbet gösteriyor. Halihazırda TMO'nun perakende satış noktalarında ve PTTAVM üzerinden satışlarımız devam ediyor. Bütün tüketicilere ürünün ulaşabilmesi için PTTAVM üzerinden de satışa başladık."

TMO AYÇİÇEK YAĞI SATMIYOR

TMO, yaz döneminden beri artış gösteren ayçiçek yağı fiyatı ile baş edemedi. Dolar kurunun TL karşısında rekor kırması ile birlikte son dönemde ayçiçek yağı ithalatınında fiyatın artması ile birlikte ayçiçek yağı fiyatları da uçuşa geçmişti. 

TMO, PTTAVM üzerinden satışa sunduğu 5 litrelik teneke ayçiçek yağını uzun süredir satmıyor. PTTAVM'ye girildiğinde TMO markası artıldığında vatandaşların karşısına fındık kreması, kuru kayısı, nohut, pirinç, kavrulmuş fındık ve cammeo pirinç olmak üzere toplam 6 ürün gösteriliyor.


İşte yapılan arama sonucu şu şekilde:

TMO'nun PTTAVM üzerinden ayçiçek yağı satmaması dikkat çekerken hükümette ayçiçek yağı fiyatını düşürmek için 26 Ekim tarihinde alınan kararla, ham ayçiçek yağı ithalatındaki Gümrük Vergisi yılsonuna kadar sıfırladı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap