SON DAKİKA



Haber > Gündem > TL değer kaybedince akın akın gelmişlerdi! Bulgarlardan Türkiye talebi

TL değer kaybedince akın akın gelmişlerdi! Bulgarlardan Türkiye talebi

03 Ocak 2022 Pazartesi - 16:18




Geçtiğimiz ay dolar kurundaki artış sonrası Edirne akın eden Bulgar turistler sınır kapılarında izin kuyrukları oluşturmuştu. Bu kez Türkiye sınırına yeni bir sınır kapısı açılmasını talep etti.





Geçtiğimiz ay TL’deki değer kaybını fırsat bilen Bulgarlar Edirne’ye akın etmişti.

Bulgaristan halkı, Bolyarovo ilçesindeki Bulgar-Türk sınırında yeni bir sınır kapısının açılması için istekte bulundu.

Kırklareli’nin Körfez ilçesine bağlı Malkoçlar Köyü karşısında bulunan Bulgaristan’ın Bolyarovo ilçesinde halk, Bulgar- Türk sınırında yeni bir sınır kapısının açılmasını gündeme getirdi.

Bolyarovo Belediye Başkanı Hristo Hristov, her seçim öncesi bu taleplerini bölge milletvekillerine ilettiklerini belirterek, gümrük kapısının bölgenin ekonomik açıdan kalkınmasına büyük katkı sağlayacağını kaydetti. Hristov ayrıca, ilçenin azalan nüfusuna da dikkat çekti.

Bolyarovo Belediye Yönetimi’nden yapılan açıklamada, Bolyarovo ile körfez ilçeleri arasında turistik amaçlı sınır kapısı açılması durumunda Lesovo-Hamzabeyli ve Malko Tarnovo-Dereköy sınır kapılarındaki yükün de azalacağı ifade edildi.

Bolyarovo’da halk, açılmasını istedikleri sınır kapısının 1947 yılına kadar faaliyette olduğunu da hatırlattı.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap