SON DAKİKA



Haber > Gündem > TİP'ten Can Atalay için eylem çağrısı

TİP'ten Can Atalay için eylem çağrısı

22 Aralık 2023 Cuma - 10:26




Türkiye İşçi Partisi (TİP), Anayasa Mahkemesi'nin ikinci kez hak ihlali kararı vermesine rağmen tahliye edilmeyen milletvekili Can Atalay'ın serbest bırakılması için bugün saat 15.00'te İstanbul Adliyesi önünde eylem yapacağını duyurdu.





TİP'in sosyal medya hesabından yapılan duyuruda; "Halkın oylarıyla seçilen bir milletvekilinin talimatla çalışan yargı mensupları tarafından aylarca tutsak edildiği bir ülkede hiçbir yurttaşın hakları güvende değildir" ifadeleri kullanıldı.

Anayasa Mahkemesi (AYM) Genel Kurulu, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında "hak ihlali" kararına uyulmaması nedeniyle ikinci kez yapılan başvuruyu dün görüştü. Kurulda; Can Atalay hakkında ikinci kez "hak ihlali" kararı verildi.

AYM'nin kararı sonrası TİP, Çağlayan Adliyesi'ne eylem çağrısında bulundu.

Atalay'la ilgili ilk hak ihlali kararının Yargıtay tarafından uygulanmadığını ve Atalay'ın tahliye edilmediğini hatırlatan Türkiye İşçi Partisi, İstanbul Adliyesi önünde, saat 15.00'te eylem çağrısı yaptı.

'ÜSTÜNLERİN HUKUKUNA KARŞI HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ'

TİP'in sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlarda "Halkın oylarıyla seçilen bir milletvekilinin talimatla çalışan yargı mensupları tarafından aylarca tutsak edildiği bir ülkede hiçbir yurttaşın hakları güvende değildir. Üstünlerin hukukuna karşı hukukun üstünlüğü için #Yarın15teÇağlayana!" ifadelerine yer verildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap