SON DAKİKA



Haber > Gündem > THY'den sonra Air India'ya CEO olacaktı: İlker Aycı hakkında olay iddia

THY'den sonra Air India'ya CEO olacaktı: İlker Aycı hakkında olay iddia

02 Mart 2022 Çarşamba - 12:18




THY'nin ardından Tata grup bünyesinde Air India'ya CEO olması beklenen İlker Aycı, dün teklifi reddettiğini açıklamıştı. Aycı'nın aslında başka bir nedenle teklifi reddettiği öne sürüldü.





Eşiyle birlikte Kazakistan'da bulunduğu sırada olayların patlak vermesi üzerine, çatışma ortamında 30 personelini mahsur bırakıp Türkiye’ye dönen Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, Ocak ayı sonunda istifa etmiş, THY'nin başına ise Ahmet Bolat getirilmişti. İlker Aycı'nın istifasının ardından kurumda bir dizi değişiklik yaşanırken, Aycı, Tata Group bünyesindeki Air India'ndan (Hindistan Havayolları) teklif almış, bundan  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da bilgisi olduğunu söylemişti.

İlker Aycı, dün yaptığı yazılı açıklamayla ailevi sebeplerden ve hakkında çıkan haberlerden dolayı Tata Group'un teklifini reddettiğini açıklamıştı.

Aycı'nın CEO'luk teklifini reddetmesinin arkasında başka bir neden olduğu iddia edildi. Gazeteci Ali Çağatay, İlker Aycı'nın terör bağlantısı olduğu gerekçesiyle Air India'nın başına geçemediğini öne sürdü.

Sosyal medyadan Çağatay şu iddiada bulundu: "İlker Aycı, neden Air İndia CEO’su olarak atanamadı? 1 Nisan’da başlaması gereken Aycı, ailevi sebepleri göstererek görevden çekildi. Meğer, Hindistan gizli servisi Aycı’nın El Kaideci terörist Yasin El Kadı ile bağlantıları sebebiyle atamaya “şerh” düşmüş. Gerçek sebep bu."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0
THY

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap