SON DAKİKA



Haber > Gündem > Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in bankalardaki parasına el konuldu

Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in bankalardaki parasına el konuldu

23 Nisan 2021 Cuma - 17:29




Kripto para borsası Thodex ile ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Olay duyulur duyulmaz gerekli hukuki tedbirler ve ihtiyati tedbirler alındı. Şansın Türkiye bankalarındaki 31 milyon lirasına da el konuldu" ifadelerini kullandı.





İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'nin gündemine oturan Thodex olayına ilişkin "Şu anda maliyetinin ne kadar olduğunu bilmemekle birlikte burada bir olayla karşı karşıyayız. Günler geçtikçe bunun etkilerinin ne olduğunu hep beraber göreceğiz. Tabii bu olay duyulur duyulmaz gerekli hukuki tedbirler ve ihtiyati tedbirler alındı" açıklamasını yaptı.

Bakan Soylu, "Şahsın Türkiye bankalarındaki 31 milyon lirasına el konuldu" dedi.

DOLANDIRICILIĞIN BOYUTU 2 MİLYAR DOLAR

2 milyar dolarlık kripto dolandırıcılığıyla ilgili detayları CNN Türk Muhabiri Ahmet Türkeş konuyla ilgili detayları aktardı. Konuyla ilgili Adalet Bakanlığı'ndan edilen bilgiye göre dün İstanbul Anadolu Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Thodex Kurucusu Faruk Fatih Özer hakkında İstanbul 4. Sulh Ceza Hakimliğince yakalama emri çıkarıldı. 

Başsavcının talimatıyla Thodex Kurucusu Faruk Fatih Özer'in işyerlerinde arama yapıldı ve banka hesaplarına tedbir konuldu. İçişleri Bakanlığı'ndan 22 Nisan'da gelen yazıya göre  20 Nisan 2021'de Tiran'a çıkış yapan Thodex Kurucusu Faruk Fatih Özer'in, Arnavutluk'ta olduğu teyit edildi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap