SON DAKİKA



Haber > Gündem > Thodex vurgununda flaş gelişme: Firari Fatih Özer de dolandırılmış!

Thodex vurgununda flaş gelişme: Firari Fatih Özer de dolandırılmış!

12 Nisan 2022 Salı - 09:56




Kripto para platformu Thodex ile binlerce kişiyi dolandıran Firari Thodex CEO'su Faruk Fatih Özer'in de dolandırıldığı ortaya çıktı.





Kripto para skandalı ile gündem olan Thodex soruşturmasında iddianame kabul edilmiş Firari Thodex CEO'su Faruk Fatih Özer'in etkin pişmanlıktan yararlanmak istediği ortaya çıkmıştı. Özer'in 2017'de "kullanıcım paramı çaldı" diye savcılığın kapısını çaldığı ve "ben mağdurum" dediği ortaya çıktı.

Ardında binlerce mağdur bırakan Özer'in Thodex kullanıcısı olan Süleyman Kara isimli kişi tarafından 595 bin lira zarara uğradığını söylemesinin ardından Kara hakkında "Bilişim sistemlerinin kullanılması suretiyle hırsızlık" suçundan 17 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Sabah'tan Arzu Kaya'nın haberine göre yurt dışında bulunan ve uluslararası bir cruise gemisinde restoran müdürü olan Kara'nın uzlaşmak için kendisini arayan Özer'in avukatlarına iddiaya göre, "Uyanık olsaydınız. Benden bu parayı alamazsınız. Zaten yurt dışında ikamet ediyorum. Alın da görelim" şeklinde cevap verdiği öne sürüldü.

Öte yandan Thodex kripto para dolandırıcılığına ilişkin Firari Faruk Fatih Özer hakkında "Örgüt kurma ve yönetme", "Suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama" ve "Nitelikli dolandırıcılık" suçlarından 40 bin 540 yıla kadar, ardından hakkında "Vergi Usul Kanunu'na muhalefet" suçundan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap