SON DAKİKA



Haber > Gündem > Thodex iddianamesi hazırlandı! Faruk Fatih Özer için 40 bin yıl hapis istemi

Thodex iddianamesi hazırlandı! Faruk Fatih Özer için 40 bin yıl hapis istemi

31 Mart 2022 Perşembe - 17:31




Kripto para borsası Thodex soruşturması tamamlandı. Şirketin firari CEO'su Faruk Fatih Özer'in de aralarında bulunduğu 21 kişi hakkında ayrı ayrı 12 bin 164 yıldan, 40 bin 564'er yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.





Thodex soruşturmasında Fatih Özer için 3 suçtan toplam 40 bin 564 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

THODEX VURGUNU

Thodex ile tıpkı diğer kripto para borsaları gibi yatırımcıların yatırdığı itibari para veya kripto paralar üzerinden alım satım ve para çekme işlemleri yapılıyordu. Yatırımcıların parası ve varlıkları ise Thodex'in şifreli olduğu düşünülen kripto para cüzdanları ve banka hesaplarında tutuluyordu.

2021 yılının nisan ayında kripto paralar için alım-satım hizmeti veren borsada tüm işlemler durdu. Ardından şirketin CEO'su olan 1994 doğumlu Faruk Fatih Özer, hesapları boşaltıp yurtdışına kaçtı. 391 bin kişinin kullandığı tahmin edilen kripto borsasında 2 milyar dolardan fazla vurgun yapıldığı tahmin ediliyor. En son izine Arnavutluk'ta rastlanan Özer hakkında İnterpol tarafından çıkartılan kırmızı bültenle birlikte arama çalışmaları devam ediyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap