SON DAKİKA



Haber > Gündem > THK'den kurban derisi uyarısı

THK'den kurban derisi uyarısı

13 Ağustos 2018 Pazartesi - 12:06




Türk Hava Kurumu (THK) Başkanı Kürşat Atılgan, vatandaşların kurban derilerini verecekleri yere dikkat etmeleri gerektiğini belirtti.





Atılgan, Türkiye'de kesilen kurbanlıkların derilerinin  ekonomik değerinin yaklaşık 100 milyon lira olduğunu söyledi.
 
Kesimden sonra tuzlanmayan derilerin sıcak hava nedeniyle 1-2 saat  içinde zayi olduğuna dikkati çeken Atılgan, geçen yıl Kurban Bayramı'nda bu  nedenle derilerden yüzde 60'ının zayi olduğunu bildirdi.
Atılgan, derilerin kesimin hemen ardından tuzlanması gerektiğini  belirterek, şöyle devam etti:
 
"Vatandaşlarımızın kurban derilerini kime verdiklerine dikkat etmeleri  gerekir. Dini duygularla verilen yardımın hayırlı işlere vesile olmasını  istersiniz. THK yaptığı faaliyetler açısından havacılık açısından büyük, hayırlı  işler yapmaktadır. Önemli olan kurban derilerini hayırlı bir kuruma, hayır işleri  yapan kuruma vermektir. Bu derilerden elde edilen paralar ve daha fazlasıyla  gençlerimize havacılık alanında kurslar açıyoruz. Yıllık yaklaşık 60 bin  gencimize havacılık eğitimini ücretsiz veriyoruz."
 
Havacılık kurslarının tüm dünyada büyük ücretler karşılığında  verildiğini dile getiren Atılgan, THK'nin vatandaşların fitre, zekat ve kurban  derisi yardımlarıyla eğitim kamplarında bu kursları ücretsiz verdiğini ve  gençleri kötü alışkanlıklardan korumaya çalıştığını anlattı.
 
Atılgan, kurban derileri verilirken mutlaka makbuz alınması  gerektiğini vurgulayarak, "Kurban derilerinin makbuz karşılığında gönül  rahatlığıyla verilebileceği en önemli yerlerden biri THK'dir. Kurumumuzun 380  şubesi, kaymakamlık ve yerel yönetimlerimizin sağlayacağı araçlarla kesim  yerlerinde kurban derilerini makbuz karşılığında alabilecek." diye konuştu.
 
 Tüm Müslümanların Kurban Bayramı'nı kutlayan Atılgan, bayramın İslam  aleminin içinde bulunduğu kan, ıstırap ve gözyaşının dinmesine vesile olmasını  diledi.
 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap