SON DAKİKA



Haber > Gündem > TGC'den emniyet yasağına dava

TGC'den emniyet yasağına dava

25 Aralık 2013 Çarşamba - 11:51




Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), gazetecilerin emniyet müdürlüklerine girmesinin yasaklanmasına karşı İstanbul Bölge İdare Mahkemesi’nde dava açtı.





TGC, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından uygulanmaya başlanan gazetecilerin emniyet binalarına giriş yasağına karşı Bölge İdare Mahkemesi’nde dava açtı. Şirinevler’deki Bölge İdare Mahkemesi önünde basın mensuplarına bir açıklama yapan TGC Başkanı Turgay Olcayto, bunun gazetecilerin haber alma özgürlüğünü engellediğini belirterek, “Bütün illerde bulunan emniyet müdürlüklerinde gazetecilerin Emniyet Müdürlüğüne girişini yasaklayan ve gazetecilerin haber alma haber alma haklarını engellediği bir genelge yayınladı. O genelge adına Türkiye Gazeteciler Cemiyeti olarak bir açıklama yaptık bunun halkın doğruları öğrenme hakkına bir tecavüz olduğunu söyledik ve bunun bir tür sansür olduğunu ifade ettik. Ama görülen o ki bu konuda henüz hiçbir şey yapılacak durumda değil. Tam tersine daha da ağırlaştırıcı müeyyideler geliyor. Biz bugün TGC olarak 4. Bölge İdare Mahkemesi’nde dava açtık” dedi. Turgay Olcayto şunları söyledi: “Gazeteci haberi bulduğu zaman bunu kamuoyunu bilgilendirmek için açıklar. Gazeteci bunu yapıyorsa gazeteciyi neden suçluyorlar? Gazetecinin neden emniyet müdürlüğüyle ilişkisini kesiyorlar? Yani gazeteci polislerle konuşamazsa, gazeteci basın odasında haberini yazamazsa nasıl işini yapar ki. Ben uzun yıllardır buradayım ve ben polis muhabirliğiyle mesleğe başladım. 1960 yılında da ben polis muhabiriydim. Bizim basın odamız vardı ve çok da güzeldi. Kısımlara çıkar polislerle de müdürleriyle de konuşurduk. Biz bu konuda endişeye kapılmadık, biz umutluyuz. Polis muhabiri arkadaşlar bu konunun bir şekilde uzmanı olmuş durumdalar.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap