SON DAKİKA



Haber > Gündem > Tevfik Göksu suçluyu buldu: O binaların hepsi CHP bölgelerinde

Tevfik Göksu suçluyu buldu: O binaların hepsi CHP bölgelerinde

17 Ağustos 2021 Salı - 15:28




AK Parti’nin en çok konuşulan Belediye Başkanlarından Tevfik Göksu’dan çok konuşulacak bir tespit geldi. Göksu yıkılma riskli bulunan binaların sorumlusu olarak CHP'li belediyeleri gösterdi.





AK Parti Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu İstanbul'da dönüşmesi gereken 1 milyon 800 bin konut olduğunu söylerken CHP’ye yüklenmeyi ihmal etmedi.

Eski Metris Kışlası’nın olduğu askeri alanda bulunan Esenler Rezerv Yapı Alanı 1’inci Etap 1’inci kısımda bulunan 531 konutun kura çekilişi gerçekleştirildi. 15 Temmuz Millet Bahçesi’nde gerçekleştirilen kura çekilişi öncesi konuşan Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu hükümeti yere göğe sığdıramazken CHP’yi ise yerden yere vurdu.

BAKANLIK YOĞUN BİR UĞRAŞIN İÇERİSİNDE

Göksu hükümeti “İstanbul'da yaklaşık 7 milyon 100 bin bağımsız bölüm var. Bu bağımsız bölümün 2,5 milyonu 1999 deprem yönetmeliğine göre 2000 yılından sonra yapılmıştır. İstanbul’da yaklaşık 1,5 milyon dönüşmesi gereken, 300 bin de acilen dönüşmesi gereken konut var. Bu konutların dönüşmesi için Çevre Şehircilik Bakanlığı ve belediyeler yoğun bir uğraşın içerisinde" överken yıkılan binalardan CHP’yi sorumlu tuttu.

YIKILMASI GEREKEN BİNALARIN HEPSİ CHP’Lİ BELEDİYELER AİT


Yıkılma riskli bulunan binaların  CHP'li belediyelere ait bölgelerde olduğunu söylen Göksu“Bugün hala ülkemizde birçok yerde deprem riski taşıyan konutlar var" açıklamasında bulundu. Konuşmasının devamında CHP’ye yüklenen Göksu "İstanbul’un her şeyinden sorumlu olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi iki buçuk yılda yapmış olduğu iki tane deprem çalışması var. Sadece deprem çalıştayı ve kentsel dönüşüm için internet sitesi yaptılar. Şu anda İstanbul’da riskli olarak tespiti yapılmış ve acilen yıkılması gereken binalar var. Bu binaların hepsi Cumhuriyet Halk Partisi belediyesine ait bölgelerde bulunmaktadır." İfadelerini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap