SON DAKİKA



Haber > Gündem > Testlerden tam not aldı! Milli füze geliyor...

Testlerden tam not aldı! Milli füze geliyor...

02 Eylül 2016 Cuma - 19:30




Türkiye, milli savunma sanayisinde başlattığı projelerle dudak uçuklatıyor. Son olarak testleri de yapılan milli hava savunma füzesi Hisar tam not ald





Türkiye'nin enerji, sağlık, havacılık, uzay, otomotiv, raylı sistemler, bilişim ve savunma sanayi gibi öncelikli alanlarda teknolojik yatırım çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Son dönemde hükümetin de desteğiyle birlikte savunma sanayisinde gelinen noktada dikkatleri çekiyor.

HEDEF KÜRESEL BİR AKTÖR HALİNE GELEBİLMEK

Hükümetin de attığı önemli adımlarla birlikte savunma sanayisinde yapılan çalışmalar dünya çapında da büyük ilgi görüyor. Milli projeler tamamlandığında Türkiye'nin bu sektörde küresel düzeyde önemli aktör haline gelmesi sağlanacak.

DÜNYA İLE YARIŞACAK

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne kazandırılması amacıyla 2011 yılında Savunma Sanayii Müsteşarlığınca başlatılan projeler, dünyadaki örnekleriyle yarışır nitelikle olacak. Hisar Füzeleri; askeri üs, liman, tesis ve birliklerin hava tehditlerinden korunması amacı ile sabit ve döner kanatlı uçaklara, seyir füzelerine, havadan karaya atılan füzelere ve insansız hava araçlarına karşı kullanılacak.


TAM NOT ALDI

Farklı platform entegrasyonlarına, değişen atış kontrol ve komuta kontrol altyapılarına uyumlu şekilde tasarlanan Milli Orta İrtifa Hava Savunma Füzesi Hisar-O'nun, ilk uçuşlu testi olan Balistik Test Füzesi atışı, 23 Temmuz 2014 tarihinde, Aksaray'da başarıyla gerçekleştirildi ve tam not aldı.

TAKTİK VE TEKNİK ÖZELLİKLERİ

-Sistem Önleme Menzili: 25 km

-Yüksek İnfilaklı Parçacık Etkinlikli


-Ataletsel Navigasyon ve Veri Bağı ile Ara Safha Güdüm Kızılötesi Görüntüleyici Arayıcı Başlık ile Terminal Güdüm

-Çift Kademeli Roket Motoru

-Görüntüleyici Kızıl Ötesi Arayıcı Başlık

-Hedef Tipleri (Sabit Kanatlı Uçak, Döner Kanatlı Uçak, Seyir Füzeleri, İnsansız Hava Araçları (İHA), Havadan Karaya Füzeler)

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap