SON DAKİKA



Haber > Gündem > Teröristin silahındaki ifadeler ve semboller

Teröristin silahındaki ifadeler ve semboller

17 Mart 2019 Pazar - 11:43




Yeni Zelanda'nın Christchurch şehrinde, iki camide dehşet saçan terör saldırısının faili Brenton Tarrant'ın kullandığı silahın üzerindeki semboller di





Tarrant'ın silahına yazdığı isimler arasında, tarihte Osmanlılara karşı savaşmış Lazar Hrebeljanovic, Milos Obilic, Baja Pivljanin, Novak Vujosevic gibi Osmanlı'ya karşı nefret içerikli Sırp figürler yer alıyor.

SULTAN MURAD'IN KATİLİNE ATIF

Teröriste ait olduğu düşünülen sosyal medya hesabı üzerinden göçmen ve Müslüman karşıtı açıklamaların yer aldığı onlarca sayfalık manifesto da hazırlayan Tarrant, burada 1389'daki I. Kosova Savaşı'nda Sultan Murad'ı şehit eden Milos Obilic'ten de bahsediyor.

Teröristin silahındaki ifadeler ve semboller

OSMANLI'YA KARŞI OLAN İSİMLER


Öte yandan, teröristin saldırıyı gerçekleştirdiği silahının üzerine yazdığı isimler arasında da Obilic'in yanı sıra Kosova Savaşı'nda Osmanlılara karşı mücadele eden Sırp Prens Lazar Hrebeljanovic, 17. yüzyılda Osmanlılara karşı ayaklanan Baja Pivljanin ve daha sonraki dönemde yine Osmanlılara karşı Sırp ayaklanmalarına önderlik eden Novak Vujosevic ve Karadağlı Marko Miljanov da yer alıyor.

Teröristin silahındaki ifadeler ve semboller

DEHŞET SAÇMAYA GİDERKEN ÇETNİK ŞARKISI DİNLEDİ

Tarrant'ın, saldırıyı gerçekleştirmek üzere camiye doğru ilerlediği sırada araçta dinlediği şarkılardan birinin ise sözleri Sırpça olan bir Çetnik şarkısı olması dikkati çekiyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap