SON DAKİKA



Haber > Gündem > Terörist Mazlum Kobani ABD'ye girdiğinde iade edilmeli

Terörist Mazlum Kobani ABD'ye girdiğinde iade edilmeli

25 Ekim 2019 Cuma - 12:56




Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Mazlum Kobani hakkında çıkarılan kırmızı bültenle ilgili olarak, "Kırmızı bülten çıkarıldı. Bu bülten 196 ülkede geçerli. Dün tekrar ABD'ye bir kez daha iletildi. Bu kişiyle ilgili ABD'ye girmesi halinde yakalanıp Türkiye'ye iadesi gerekmektedir" dedi.





Akçakale'de açıklamalarda bulunan Gül, "Mazlum Kobani'nin ABD'ye girdiği anda Türkiye'ye iade edilmesi gerektiğini söyledi.  

Adalet Bakanı Gül, Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde temaslarda ve incelemelerde bulundu. Gül yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Barış Pınarı Harekatı'yla Türkiye meşru müdafaa hakkını kullandı. Ülkemize dışarıdan yöneltilen tüm terör saldırılarına karşı kaynağında kurutma operasyonu başlatıldı. Türkiye bir hukuk devletidir ve tüm adımlarını hukuk içinde atmaktadır. Sınırımızın öte tarafından yapılan tüm saldırılar, Adana Mutabakatı çerçevesinde de yapmış olduğu bir operasyondur. Asla ama asla bu operasyon Kürtlere yapılan bir operasyon değil, teröre karşı yapılan bir operasyondur. Gerçek olan bin yıldır bu coğrafyada etle tırnak gibi yaşadığımızdır. Kimse bu milleti bölemeyecek. 

Bugün Akçakale'de vatandaşlarımızla hasbihal etmek için geldik. Kamu görevlerine fedakarlıkları için teşekkür ediyoruz. ABD ve Rusya ile yapılan görüşmeler diplomatik başarı olarak tarihe geçmiştir. Türkiye diğer yandan algı operasyonlarına kadar da başarılı bir operasyon gerçekleştirmiştir.

Türkiye DEAŞ'la mücadelesini de sürdürmeye devam edecektir. 168 DEAŞ'lı Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı bölgesinde, 1160 DEAŞ'lı da Türkiye'de tutukludur.


MAZLUM KOBANİ'NİN İADESİ

Bu terör elebaşıyla ilgili bir tutuklama kararı söz konusu ve kırmızı bültenle aranıyor. ABD de bu kırmızı bülten anlaşmasına dahildir. ABD'ye iletildi, bu kişiyle ilgili ABD'ye girmesi halinde yakalanıp, Türkiye'ye iadesi gerekmektedir."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap