SON DAKİKA



Haber > Gündem > Terörden etkilenen 7 ilçe için projeler hazırlandı

Terörden etkilenen 7 ilçe için projeler hazırlandı

20 Eylül 2016 Salı - 14:54




Nusaybin, Sur, Şırnak, Silopi, İdil, Cizre ve Yüksekova'da yeniden yapılandırma çalışmaları hız kazandı.. Yıkılan bölgeler, yeniden yapılacak.





Terörden etkilenen bölgeler için yapılan çalışmalar hız kazandı.

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi ve Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı Zeynep Alkış, terörün açtığı yaraları sarmak için hükümet olarak büyük bir yatırım hamlesi başlattıklarını ifade ederek, "Nusaybin, Sur, Şırnak, Silopi, İdil, Cizre ve Yüksekova için dev projeler hazırlandı. Başbakanımız talimat verdi. Terörün yerle bir ettiği her yer yeniden inşa edilecek" diye konuştu.

Alkış, "Terörün açtığı yaraları sarmak için hükümet olarak büyük bir yatırım hamlesi başlatıyoruz. Nusaybin, Sur, Şırnak, Silopi, İdil, Cizre ve Yüksekova için dev projeler hazırlandı. Konut ve alt yapı sorununu çözmek için Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım talimatlarını verdi ve çalışmalar başladı" dedi.

Alkış, sözlerine şu şekilde devam etti, "Yatırımlar bizzat devletimiz ve hükümetimiz tarafından yapılacak. Terörün yerle bir ettiği her yer yeniden inşa edilecek, yaralar inşallah sarılacak. Nusaybin için başlangıç olarak yaklaşık 2 milyar lira kaynak ayrıldı. Konutların temelleri atılacak, hastane, okul, park, cami, gençlik ve kadın merkezleri ile sosyal amaçlı ve kültür merkezleri inşa edilecek."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap