SON DAKİKA



Haber > Gündem > Terör tüm insanlığın sorunu

Terör tüm insanlığın sorunu

24 Nisan 2016 Pazar - 15:42




Adana'da termik santral açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, " Ey Avrupa, ey dünya eğer Türkiye'nin gerçek fotoğrafını görmek





Cumhurbaşkanı Erdoğan Adana'da, Enerjisa Tufanbeyli Termik Santrali  açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Bildiğiniz gibi bu tür yatırımlarda bir çok  'İstemezük' diyenler çıkar fakat bunların üzerine üzerine gitmek suretiyle onlara  bunu kabul ettirmek durumundayız, tüm milletimizin menfaati çıkarı için,  ülkemizin menfaati, çıkarı için" dedi.

"1.1 milyar dolarlık dev bir yatırım. 6 milyarlık doğalgazın yerine kömür kullanılarak 1.5 milyon konutun ihtiyacı karşılanacak. Türkiye'nin en büyük linyit tesisi olacak. Avrupa'nın 4., Türkiye'nin en yüksek soğutma kulesine sahip olacak"diyen Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle:

'İTHAL KÖMÜRE KARŞIYIM ÇÜNKÜ...'

Enerji Türkiye'nin dışa bağımlı olduğu alanların başında geliyor. Enerji konusunda 2013'te 11.5 milyar dolarken bu rakam 55 milyar dolara yükseldi. Enerji ithalatımızı 38 milyar dolarda tutabildik. Geçtiğimiz yıl 63 milyar dolar olan dış ticaret açığımızın yarısından fazlası enerjidir. Milletimizin refah düzeyinin, şehirleşmenin artması enerji talebini artırıyor. Enerji talep artışının en fazla olduğu ülke Türkiye'dir. Enerji talebimiz katlanarak sürecektir. 10 yılda enerji alanında ihtiyaç duyacağımız yatırım miktarı 110 milyar dolar.

Doğal kaynakları ve kendi kaynaklarımızı daha çok kullanarak dışa bağımlılığı asgariye indirmeyi hedefliyoruz. İlla ithal kömür alalım gayreti içerisinde  olanlar var. Ben şahsen ithal kömürün ülkemize gelmesine karşıyım. Niye karşıyım?  Cari açığı tahrik ettiği için karşıyım. Benim yerli kömürüm var. İthal kömürden  beş kullanacağın yerde bundan 10 kullanırsın ama yerli kömür kullanırsın. Yerli  kömürü kullanmak suretiyle cari açığı düşürürüz.


'2 SANTRAL ATILIMI YAPTIK DİYE'

Dünyada kömür yüzde 29'luk oranla en çok kullanılan enerji kaynağı olarak petrol ve doğalgazın önündedir. Yeterli petrol ve doğalgazımız olmayabilir ancak zengin sayılabilecek kömürümüz var. Dünyada da enerji talebini karşılaması bakımından kömürün uzun yıllar liderliği elden bırakmayacağı gözüküyor.  Bizdeki bazı çevrecilerin kömür, hidroelektrik  ve nükleer santraller karşıtı eylemleri hiçbirimizi yanıltmasın. Bunlara çok  fazla kulak asmaya da gerek yok. Gereğini yapmak durumundayız. Benim için aslolan  milletimin, ülkemin menfaatidir. Bunun karşısına dikilenlerin hepsi teferruattır,  bunu bir kenara koyalım. Bunların dikili ağacı yoktur bu ülkede. Bunlar her şeyin karşısındadırlar.

'ÇEVRE DOSTU SANTRAL PROJELERİNİ DESTEKLİYORUM'

Sadece Avrupa ülkelerinde Polonya yüzde 84, Almanya yüzde 45, Danimarka yüzde 34 oranında elektrik üretimini kömürle gerçekleştiriyor.Çin'de bu durum yüzde 75 ve Hindistan'da yüzde 73. Ülkemizde bu rakam yüzde 28,5. Üstelik yüzde 13,5'u yerli kömür.135 nükleer santral Avrupa ülkelerinde faaliyet gösteriyor. Dünyada bu rakam 444. Türkiye 2 tane nükleer santral teşebbüsünde bulundu diye kıyamet kopuyor.Açılışını yaptığımız bu santral yılda 5,5 ton kömür kullanacak. Yerli kömüre dayalı elektrik üretimini ne kadar artırırsak doğalgazla elektrik üretimi azalacaktır.Kömürün artık kirli, çevreye zarar veren enerji olduğu iddiası yıkılmıştır. Çevre dostu santrallerin olduğu projeleri takip ediyor destekliyorum.

SABANCI AİLESİNE SESLENDİ


Eğer Türkiye'de bugün terör belasıyla karşı  karşıyaysak bunun en önemli sebeplerinden bir tanesi nedir biliyor musunuz?  Türkiye'nin ilk 10'a yürüme sürecidir ve bunlar ülkemizi terör belasıyla bu  amacından uzaklaştırmanın gayreti içerisindeler. Ama biz bu amacı da biliyoruz ve  bunu da yıkacağız. Dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline gelmiş Türkiye birilerinin işine gelmiyor. Terörün sebebi de ilk 10'a yürüme sebebidir. İhracatını 500 milyar dolara çıkaracak Türkiye, savunma sanayinde dışa bağımlı olmayan Türkiye birilerini rahatsız ediyor. Özellikle Avrupa'da nüfus hızla yaşlanırken, Türkiye'nin dinamik nüfusla parlaması birilerini endişelendiriyor. Bunlar umrumuzda değil. Sabancı ailesi, sizin de umrunuzda olmasın. Girimşicilerimiz çalışmalaını sürdürüyor.Türkiye, sabotaj girişimlerine göre, hamdolsun ilerliyor. Ekonomi verileri beklentinin ötesinde geliyor. Açıklanan rakamlar felaket tellallarına hayal kırıklığı yaşatıyor.

AVRUPA'YA TERÖR MESAJI

Ey Avrupa, ey dünya eğer Türkiye'nin gerçek  fotoğrafını görmek istiyorsan işte buraya bak. Terör sadece bizim değil tüm  insanlığın sorunu. Terör olayları üzerinden Türkiye'yi okumaya kalkarsan  yanılırsın. Tamamı da siyasi hesapların ürünü, tamamı da ideolojik körlüklerle, çarpıtmalarla, yalanlarla bezeli raporlar Türkiye'yi anlatmıyor, anlatamaz da.  Türkiye'yi anlamak için bakacağın yer işte burasıdır. Bu tesis, bu yatırımlar, bu  hizmetlerdir.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap