SON DAKİKA



Haber > Gündem > Terör sektör oldu

Terör sektör oldu

11 Mayıs 2016 Çarşamba - 14:20




Dünyada şiddete varan aşırılığın önlenmesi amacıyla yerel yönetimler arasında Birleşmiş Milletler (BM) himayesinde kurulan Güçlü Şehirler Ağı 1. Küres





 ABD Başkanı Barack Obama'nın inisiyatifinde, Birleşmiş Milletler himayesinde başta DAEŞ olmak üzere farklı biçimlerde şiddete varan aşırılığa karşı dayanıklılık ve sosyal dayanışmayı inşa etmek amacıyla belediye liderlerinin ve yerel yönetim uygulayıcılarının ilk küresel ağı olarak ortaya çıkan küresel bir oluşum olan Güçlü Şehirler Ağı Zirvesi Antalya Akra Barut Otel'de gerçekleştiriliyor. Zirveye, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 18 ülkeden 22 şehrin belediye başkanı ve yöneticileri katıldı.

Zirvenin açılışında konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı aynı zamanda Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı ve Dünya Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Birliği Başkanı Kadir Topbaş, yerkürenin en büyük sorunlarından birinin terör olduğunu dile getirerek, 21 .yüzyılda baş döndürücü teknolojik gelişmelerin yaşandığını kaydetti.

Gelişen, küçülen bir dünyada coğrafi sınırların kalmadığını ifade eden Topbaş, "Başka sıkıntılarla baş etmek zorundayız bu da tüm dünyayı etkileyen terör olayları. Ama özellikle yönetimde bulunan herkesin buna karşı ciddi sorumluluk taşıdığını ifade etmek istiyorum. Küçülen dünyada tüm insanların kaderleri birbirine bağlı. Her birimizin bireysel olarak bu konuda hassasiyet göstermeli ve mücadele etmek zorundayız. Nerede yanlışlıklar var. Yönetimsel ve ilişki yanlışlıklarını yeniden gözden geçirerek ve açık ve net görüşmek zorundayız" dedi.

"TERÖRİZM SEKTÖR HALİNE GELDİ"

"Sivrisineği öldürmek değil bataklık nasıl kurutulur üzerine çalışmalıyız" diyen Topbaş, "Dünyanın bir çok yerinde değişik adlarla terör kedisini gösteriyor ve insanlığı tehdit ediyor. Terörizm bir sektör bir anlayış bir mantık. Bu sektör değişik ülkelerde değişik mantıklarla ortaya çıkıyor. Kendine göre yandaşlar oluşturuyor. Bu sektöre iş verilmediği takdirde, iş havale edilmediği takdirde bu sektör karşılık bulamayacaktır. Ve nerede hata yapıldığı gözden geçirilmelidir. Çocukların elindeki şiddet olayından tutun da ilişki kurduğu çevreyi görmek gerekir. Toleranslarımızı yeniden gözden geçirmeliyiz" diye konuştu.


 

 

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap