SON DAKİKA



Haber > Gündem > Terör örgütü DEAŞ'ın yeni propaganda kanalı TikTok

Terör örgütü DEAŞ'ın yeni propaganda kanalı TikTok

24 Ekim 2019 Perşembe - 14:25




Terör örgütü DEAŞ, son dönemde yeni üye toplama ve propaganda faaliyetlerini popüler video paylaşım uygulaması TikTok üzerinden gerçekleştirdi.





Irak ve Suriye'deki operasyonlarla büyük kayıplr veren terör örgütü DEAŞ, yeni üye toplamak için yine sosyal medyadan yararlanıyor.

Wall Street Journal gazetesinin haberine göre örgüt üyeleri, propaganda videolarını popüler video paylaşım sitesi TikTok üzerinden gençlere ulaştırarak kendilerini zehirlemeye çalışıyor.

Örgütün bir dönem Youtube üzerinden yaptığı gibi, infaz videolarını da TikTok'a yüklemeye başladığı bildirildi. Videoların 175 ile bin arasında takipçisi olan farklı hesaplardan paylaşıldığı kaydedildi.

Haberde, TikTok yöneticilerinin, terör örgütü DEAŞ'a ait olduğu belirlenen videoları uygulamadan sildiği belirtildi.

TİKTOK NEDİR?


Dünya genelinde yarım milyarı aşkın kullanıcısı bulunan TikTok, en popüler uygulamalar arasında ilk sıralarda yer alıyor. Kullanıcılar, TikTok uygulaması üzerinden takipçileriyle 15 saniyelik video görüntüleri paylaşıyor.

Çinli teknoloji firması ByteDance tarafından geliştirilen uygulamanın en popüler olduğu ilk üç ülke sırasıyla Hindistan, ABD ve Türkiye.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap